Overige

Foodelicious in Rotterdam (delicatessen) + webshop

 

Sinds 2007 vindt je een waar foodie walhalla in hartje Rotterdam. Eigenaren Herman en Jaime Specker bieden in hun Foodelicious winkel aan de Mariniersweg (zijstraat van de Blaak), de lekkerste delicatessen en keukenbenodigdheden aan. Toen ik onlangs een dagje in Rotterdam was, ging ik uiteraard even polshoogte nemen:

Foodelicous in Rotterdam

Foodelicous is werkelijk waar een prachtige zaak waar alles netjes, ruim en overzichtelijk is opgesteld. Je kunt hier gerust een uur rondlopen om alles te bekijken, te proeven en in te slaan. Maar ook voor cadeau’s ben je hier aan het juiste adres.

Herman Specker, de Oliebaron

Waar zij met name bekend mee zijn geworden is het rijke assortiment aan olijfolie: Er zijn maar liefst 26 soorten olijfolie van de tap te verkrijgen. Herman wordt dan ook niets voor niet de ‘Oliebaron van Nederland’ genoemd. En dan heb ik het nog niet eens over de 25 soorten azijn, en diverse balsamico’s van 7 tot 100 jaar oud. Laat het duidelijk zijn: als je op zoek bent naar een bijzondere fles om iemand cadeau te geven, dan ben je hier aan het juiste adres.

De keuze is reuze

Foodelicious bied ook breed scala aan verse en houdbare producten aan. Denk aan: pasta, sauzen, worst,  kruiden, 20 soorten zout, honing, tapenades, maar liefst 90 soorten thee, jam, koekjes en een uitgebreide collectie zelfgemaakte chocolade (bonbons). Maar ben je op zoek naar handige keuken accessoires, kekke serviezen, of kookboeken om thuis de boekenplank mee te verankeren, dan is de keuze ook reuze. Alles wordt vooraf geproefd en gekeurd, opdat het zijn plekje in de winkel kan verdienen. En dit maakt ook dat men heel goed op de hoogte is van de producten, smaak en receptmogelijkheden. Ze zullen je dus ook met alle liefde helpen om cadeau’s uit te zoeken of met geschenkenpakketten samenstellen.

Mag ik even komen proeven?

Ja hoor! Geen enkel probleem! Er worden kleine plastic glaasjes en lepeltjes onder de toonbank vandaan getoverd, en voor je het weet sta je Zilt water te nippen. Dat is weer eens wat anders als een Beaujolais wijntje. Het enthousiasme waarmee Herman zijn verhaal deelt, trekt meerdere bezoekers en al gauw is het eengezellige boel in de winkel. Prachtig dat dit gewoon zo maar kan en ik begrijp van Herman dat hij dit juist het leukste onderdeel vind: de interactie met de klant en het verhaal kunnen vertellen achter een product of merk!

Het is duidelijk dat Foodelicous pure en eerlijke producten aanbied, die niet alleen fantastisch smaken, maar ook van de beste kwaliteit zijn. Veel producten hebben vaak een eigen verhaal, en het is zo leuk om dat aan te horen van Herman en zijn team. En als je diezelfde passie voor eten hebt, of gewoon eens nieuwe dingen wilt proeven, dan ben je hier aan het juiste adres. Aan Herman& Jamie: ga vooral zo door, jullie hebben een ‘heerlijke’ zaak!

Deze shop je o.a. bij Foodelicious Rotterdam

Uiteraard ging ik niet met lege tassen naar huis, en sprokkelde zelf ook het een en ander aan lekkers bij elkaar, zoals (met de klok mee):

  • Cricks Tomaten Confituur –  en jam gemaakt van gerookte tomaten, heerlijk voor bij vlees.
  • Ghee Easy –  geklaarde boter die traditioneel gebruikt wordt in India. Nu gelukkig dus ook in Nederland te verkrijgen.
  • Maldon Zeezout vlokken –  heerlijk om gerecht mee te garneren, of voor bij het stokbrood dat in de olijfolie gedipt wordt (want de vlokken lossen niet op in de olie)
  • Maldon ‘Smoked’ Zeezout vlokken – Deze zijn op smaak gebracht met ‘gerookte kruiden’,  heerlijk voor bij dat stukje vlees of vis uit de grillpan. Het heeft ook een beetje pit!
  • Salame Crudo al Aglia – een heerlijke, Italiaanse, droge worst met veel knoflook. Ideaal voor op de borrelplank. Deze worsten zijn er in heel veel smaken.
  • Bouillon blokjes getrokken van paddestoelen – Deze gebruik ik dikwijls voor Risotto ai Funghi en ze bevatten 30% minder zout als normale blokjes.
  • Servetten met bloemen en tuinkruiden motief.
  • Foodelicous bonbons.
  • Anti-Pasti schaal met verschillende soorten gesneden Italiaanse worst en ham.
  • GUCC Bars- dit zijn tussendoortjes voor volwassenen: Chocolade repen van de Grown Up Chocolate Company, in de smaken: Toffee, Kokosnoot en Gezouten Pinda’s.

Zoals je aan de linkjes kunt zien, zijn de meeste items ook gewoon in de webshop van Foodelicous te verkrijgen. Gewoon vanuit de luie stoel… Maar als je in de buurt bent loop zeker even de winkel binnen, want het heeft toch juist iets bijzonders om daar rond te lopen, te proeven, te voelen, en te luisteren naar Herman.

 

  • Ruime keuze en assortiment met verswaren, langer houdbare waren, maar ook serviezen, keukengerei en kookboeken.
  • Veel enthousiasme en kennis mbt de producten.
  • Heerlijk ruim en licht ingericht.
  • Centraal gelegen in Rotterdam.
  • Ideaal genoeg zijn veel items ook te bestellen via de webshop
  • Foodelicous is ook heel actief op Instagram en plaatst de lekkerste gerechten waardoor je spontaan naar de winkel wilt hollen.
  • Ze komen ook met een Foodelicous Box:  een twee maandelijkse foodbox met de leukste, lekkerste en nieuwste delicatessen uit de winkel. Meer info volgt binnekort!

 

  • Op deze locatie kun je enkel betaald parkeren. Maar dat is dan ook het enige minpuntje.

 


Foodelicious
Mariniersweg 47
3011 ND, Rotterdam
Telefoon: 010- 4130 111
www.foodelicious.nl

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago