Het is weer aspergetijd! Maar naast heerlijke recepten met het ‘witte goud’, mogen wij vooral de groene asperges niet vergeten. Een van mijn favoriete recepten hiermee zijn gegrilde groene asperges.

Simpel recept voor gegrilde groene asperges

Het is een heerlijk simpel, lekker en puur recept. Maar ideaal om van die groene stengels een lekker bijgerecht te maken. En asperges grillen is ook zo gepiept! In de grillpan, koekenpan of zelfs op de barbecue: het kan allemaal!

Asperges zijn mijn favoriete groente

Op dit moment kun je niet om de asperges heen. Ze zijn werkelijk overal:  in het wit, in het groen, klein, groot, dik en dun. Het is voor mij de ultieme voorjaarsgroente en ik wordt altijd zo blij als ik deze vrolijke stengels weer zie. En een van mijn favoriete bijgerechten van dit moment zijn de gegrilde groene asperges. Niet alleen in het voorjaar hoor, maar ook in de zomer op de bbq. Wist je dat asperges supergezond zijn? Lees hier alles over de gezondheidsvoordelen van asperges.

Gegrilde groene asperges als bijgerecht en door de salade

Deze gegrilde groene asperges smaken heerlijk bij saltimbocca (van kipfilet) of ander gegrild vlees. Maar je kunt ze ook na het grillen in stukken snijden en door een salade mengen, zoals bij deze salade met gerookte zalm. Check hier in ieder geval 15x asperge recepten om van te smullen


Print

Recept: Gegrilde groene asperges

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Asperges zijn een van mijn favoriete groente. Het liefst eet ik overal gegrilde groene asperges bij. Makkelijk te bereiden recept voor asperges in de grillpan of op de barbecue bereiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 500 gram groene asperges,
  • scheutje olijf- of koolzaadolie,
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst,
  • 1 eetlepel vers gehakte groene kruiden: bijv. peterselie, oregano, bieslook, tijm.
  • peper en fleur de sel (zout vlokken)
  • optioneel: een scheutje (kippen)bouillon,
  • optioneel: partjes citroen.

Extra: een grillpan (of een grote koekenpan)

Instructions

  1. Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje ‘houterig’  en smaakt niet lekker.  Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, en (versgemalen) peper en beetje zout.
  2. Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
  3. Je kunt eventueel ook een scheutje (kippen)bouillon toevoegen en de asperges stoven gedurende een paar minuten, dit geeft nog meer smaak en voegt al meteen een beetje zout toe.
  4. Haal de asperges uit de pan en bestrooi met een beetje fleur de sel (zoutvlokken). Serveer de gegrilde groene asperges eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago