Chef Thomas Cafe & Catering ligt in hartje Zandvoort. Dit was een warm welkom in een wat sombere straat. We kunnen ons wel voorstellen dat deze badplaats in de zomer meer bruist van leven, maar gelukkig steekt Chef-Thomas boven alle lokale eetgelegenheden uit.

Buiten stond een gezellig vuurkorf te branden wat ons meteen een warm en gastvrij gevoel gaf. Eenmaal binnengekomen werden we meteen hartelijk begroet door de Winston Thomas, de enthousiaste chef van het restaurant.

A Caribbean Lovestory

Winston Thomas komt van oorsprong uit Jamaica en dat proefde wij in zijn heerlijke gerechten. We kregen een mooi levensverhaal te horen. Op jonge leeftijd kreeg hij zijn passie voor koken en verhuisde al gauw naar Curaçao, waar hij terecht kwam als chef bij diverse bekende hotels en restaurants. Daarna heeft Winston op andere eilanden in het Caribische gebied zijn kookkunsten weten te perfectioneren.

Ruim 10 jaar later leerde Thomas zijn grote liefde ‘Debby’ kennen, waarbij hij als een redder in nood haar te hulp schoot, toen zij samen met haar vriendin in de middle of nowhere met autopech stond. Thomas aarzelde geen moment en toen hun blikken kruisten was hij op slag verliefd. Debby komt ook uit een horecafamilie, dus het plaatje was compleet. Ze trouwden, kregen een zoon en verhuisden een paar jaar later naar Nederland, waar ze samen hun trots; Chef Thomas Cafe & Catering begonnen.

Koloniale inrichting & de juiste vibe!

De sfeer is allesbehalve modern en ingericht in koloniale stijl: met donker bruin hout, veel bloemen, planten en spiegels. De fel gekleurde bloemen en kaarsen geven het warme gevoel van een Caribisch. De temperamentvolle muziek zorgde ook voor een juiste vibe!

Onder het genot van een goed glas bubbels een lekker broodje met bijbehorende dip van o.a. huisgemaakte pesto saus boter, Jamaicaanse saus en een lekker pittige zoete boter, dit was onze favoriet.

We keken uit op de open keuken waar Thomas vol met passie en vuur 😉 bezig was voor andere gasten . Ik mocht zelfs even een kijkje nemen in zijn domein. De gebruikte ingrediënten zijn zoveel mogelijk op biologische basis en dit past helemaal met de filosofie van Winston en Debby, namelijk eerlijk en echt eten! Ik neem jullie mee met een culinaire reis door de Caribbean:

Dit eet je bij Chef Thomas Cafe:

Voorgerecht

We kregen een heerlijk licht voorgerecht met een mooie kleuren palet dat er uitzag als een schilderij. De proeverij bestond uit diverse smaken voor je zintuigen en was een culinaire reis door de Caribbean. Het gerecht bestond uit zalm tartaar, soya saus, crispy tonijn, sashimi, komkommer, radijs, tomaatjes, citroen mayo, rode biet en kiem groenten. Delicious!

Hoofdgerecht

restaurant review Chef Thomas Cafe & Catering zandvoort Betty’s Kitchen copyright protected

Na het fantastische voorgerecht konden we niet wachten om meer van de culinaire kookkunsten van Winston te proeven. Het wederom mooi opgemaakte hoofdgerecht bestond uit een viskoekje met kabeljauw, zalmfilet, tomaten, olijven, zoetzure groenten en een heerlijke Creoolse kreeftensaus.

Dessert

Het dessert was werkelijk een kunstwerk te noemen. op een leistenen plateau lagen allemaal kleine cadeautjes zoals creme brulee van kokos, chocolade mousse met slagroom, Kaapse bessen, verse vijgen, geflambeerde banaan, rode bessen, zwarte bessen gelei en als grote verrassing kletskop van munt. De verschillende smaken en structuren voor je smaakpapillen. Vooral over de kletskop raakten we niet uitgesproken 😉

Saludos!

Vincent


  • Vriendelijkheid & gastvrijheid chef Thomas  (Positieve vibe!)
  • Open keuken,
  • Kleurrijk eerlijk biologisch eten,
  • Caribische sfeer dus vakantiegevoel,
  • Voor iedereen toegankelijk,
  • Prijs-kwaliteit verhouding is goed,
  • Kindermenu aanwezig,
  • Mogelijkheid catering!
  • Positive vibe!

  • Parkeren,
  • Buurt is aan een update toe (het restaurant gaat binnenkort verhuizen na een andere locatie en dat vinden wij alleen maar positief),
  • Meer bediening nodig.

Review:    Prijs: €     Eten:  7.5   Service:  8.0    Decor:  7.0  Totaal:  7.5

Chef Thomas Cafe
Haltestraat 6
(in Jupiter Plaza)
2042 LM Zandvoort
Telefoon: 023 – 743 0034
www.chefthomascafe.nl

 

Voor deze review waren wij uitgenodigd door Chef Thomas Cafe & Catering, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op de disclaimer pagina.

 

 

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago