Onder het mom: zet eens wat vaker een extra portie groente op tafel, laat ik jullie een heerlijke lunch met kaas en groenten zien. Dit recept is op en top Italiaanse en verrukkelijk voor op een warme zomerdag of zelfs zomeravond. Wat dacht je namelijk van een gegrilde courgette met burrata en citroen?? Dat is namelijk heerlijk om te serveren op crostini of bruschetta. Maar dit recept doet het ook heel goed als bijgerecht!
Gegrilde groenten zijn altijd lekker en passen bij heel veel andere ingrediënten. Serveer deze salade met gegrilde courgette met burrata gerust als voorgerecht of bijgerecht voor bijv. pasta of risotto. Maar hij zal ook zeker niet misstaan tijdens een zomerse barbecue of als borrelhapje. En wat dacht je van een uitgebreide middaglunch? Geef er in dat geval crostini of bruschetta bij. Deze kun je dan lekker zelf beleggen met de gegrilde courgette met burrata en citroen. That’s amore!
Ik doe mijn courgette grillen op een grillplaat, maar uiteraard kun je ook de oven, een koekenpan of zelfs een ‘panini grill’ (tosti ijzer) met horizontaal oppervlak gebruiken. Daarom maakte ik dit gerecht ook regelmatig op kantoor vroeger want het was echt in een paar minuten klaar. Ik serveer de gegrilde courgette met burrata in dit recept. Maar je kunt natuurlijk ook plakjes vleeswaren zoals kipfilet toevoegen voor extra proteine. Liefhebbers van courgette zouden ook een de Franse ratatouille van diverse groenten moeten proberen. Daarnaast is dit maisbrood met courgette een lekker en voedzame bijgerecht voor de barbecue. Tot slot, ben je ook al bekend met courgetti gerechten? Dat is lowcarb pasta gemaakt van courgette linten!
Heb je deze al in huis?
Simpele Italiaans bijgerecht voor gegrilde courgette met burrata en citroen. Lekker bij de barbecue, pasta, pizza of risotto. Maar ook uitstekend beleg voor crostini en bruschetta!
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze salade van gegrilde courgette met burrata en citroen.
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Mmm, lekker! Ik grill courgette ook regelmatig, bijvoorbeeld voor in een heerlijke gegrilde groentensalade. Meestal op de grill, maar in de oven is ook handig!
Heerlijk! Het zijn overigens Provençaalse kruiden, sorry. (Kruiden uit de Provence, niet uit de provincie)
Hi Walda,
die bedoel ik ook! heb het meteen even aangepast natuurlijk!
Kan je dit ook in de koelkast bewaren voor de dag erna?
jazeker, vrijwel elk gerecht kun je bewaren. Goed laten afkoelen op aanrecht en daarna in een gesloten bakje in de koelkast. Maximaal 3 dagen.
Afgekoeld is het ook erg lekker in een salade of op een broodje met hummus.