Een beetje snoepen tussendoor, kan eigenlijk heel gezond en lekker zijn. Maak bijvoorbeeld eens gedroogde appelschijfjes uit de oven! Ideaal om zo uit het vuistje te knabbelen, maar ook als topping voor over de havermout, yoghurt of zelfs decoratie voor een appelcake of appelmuffin. En je maakt ze heel eenvoudig zelf!
Het is helemaal niet moeilijk om fruit te drogen in de oven. Het duurt alleen ontzettend lang! En je kunt echt allerlei soorten fruit drogen in de oven. Alleen even in plakjes of stukjes snijden en goed laten drogen op lage temperatuur. Sommige fruitsoorten bevatten veel vocht (sommige appels ook) dus als je zit dat de ovendeur beslaat met condens, kun je de ovendeur ook op een klein kiertje zetten. Vouw bijvoorbeeld wat keukenpapier een paar keer dubbel en stop dit tussen de deur. Dan kan de stoom een beetje ontsnappen.
Gedroogde appelschijfjes uit de oven zijn ideaal als snack en tussendoortje. Maar je kunt er ook je ontbijtgerechten met ‘pimpen’. Gebruikt ze bijvoorbeeld als topping voor je havermoutpap ontbijt, of snijd in stukken en week mee in je overnight oats! Je kunt de gedroogde appel ook goed toevoegen aan je eigen homemade granola. Ik gebruikte ze bijvoorbeeld ook in dit recept voor Baked Oats met appel! Ben jij groot fan van gebakken appels uit de oven? Dan is dit recept van Yvette van Boven ook vast een aanrader!
Extra:
Groetjes, Betty
Snoep smakelijk!
Groetjes, Betty
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…