Een beetje snoepen tussendoor, kan eigenlijk heel gezond en lekker zijn. Maak bijvoorbeeld eens gedroogde appelschijfjes uit de oven! Ideaal om zo uit het vuistje te knabbelen, maar ook als topping voor over de havermout, yoghurt of zelfs decoratie voor een appelcake of appelmuffin. En je maakt ze heel eenvoudig zelf!

Fruit drogen in de oven

Het is helemaal niet moeilijk om fruit te drogen in de oven. Het duurt alleen ontzettend lang! En je kunt echt allerlei soorten fruit drogen in de oven. Alleen even in plakjes of stukjes snijden en goed laten drogen op lage temperatuur. Sommige fruitsoorten bevatten veel vocht (sommige appels ook) dus als je zit dat de ovendeur beslaat met condens, kun je de ovendeur ook op een klein kiertje zetten. Vouw bijvoorbeeld wat keukenpapier een paar keer dubbel en stop dit tussen de deur. Dan kan de stoom een beetje ontsnappen.

Recepten met gedroogde appelschijfjes uit de oven

Gedroogde appelschijfjes uit de oven zijn ideaal als snack en tussendoortje. Maar je kunt er ook je ontbijtgerechten met ‘pimpen’. Gebruikt ze bijvoorbeeld als topping voor je havermoutpap ontbijt, of snijd in stukken en week mee in je overnight oats! Ik gebruikte ze bijvoorbeeld ook in dit recept voor Baked Oats met appel! Roer de gedroogde appel door de yoghurt of vul zelfs je kaasplankje aan met gedroogde fruit soorten!


Print

Recept: Gedroogde appelschijfjes uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 6 uren
  • Total Time: 6 uren
  • Yield: 30 stuks 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 grote appels,
  • 1 citroen,
  • optioneel: 2 theelepels suiker,
  • 1/4 theelepel kaneel.

Extra:

  • appelboor,
  • mengkom,
  • keukenpapier,
  • klein kommetje
  • oven,
  • ovenplaat.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 70 graden (60 hete lucht). Bekleed de bakplaat met vellen keukenpapier. (Gebruik liever geen bakpapier, want je wil zoveel mogelijk vocht uit het fruit halen).
  2. Was de appels, maar schil ze niet! Boor het klokhuis ui de appels en snijd ze overlangs in plakken van een 0.5 cm dik.
  3. Stop de appelplakken in een kom, pers hierboven de citroen uit en hussel goed door.  Dep vervolgens een beetje droog met keukenpapier en verdeel de appelschijfjes vervolgens over de bakplaat.
  4. Meng in een klein kommetje het suiker met de kaneel. Strooi dit lichtjes over de appelschijfjes en schuif de bakplaat in de oven. Laat de schijfjes gedurende 6 uren drogen in de oven. Halverwege alleen eventjes omkeren. Laat de gedroogde appelschijfjes uit de oven na afloop goed afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte doos in de voorraadkast.

Groetjes, Betty

Snoep smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago