Overige

DIY: Handige organizers voor thuis

Het is weer die tijd van het jaar: Lenteschoonmaak!! Dus zette ik hele leuke tips voor handige organizers voor thuis op een rijtje. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met deze ‘Do It Yourself‘ (=DIY) ideeën.

Extra opbergruimte is in huis namelijk nooit weg en met deze eigenzinnige recycle tips komen je oude potjes, oma’s theeservies en glazen flessen nog eens heel goed van pas. De echte doe-het-zelvers klikken gauw verder!

DIY: Handige organizers voor thuis:

(klik op de foto’s om rechtstreeks naar de DIY beschrijving te gaan)

Pindakaas pot

Jij als pindakaaslover doet natuurlijk je uiterste best om heel veel potten pindakaas leeg te eten. Niet alleen omdat je het lekker vind, maar ook omdat ze verdraaid handig zijn voor het opbergen van klein gereedschap en materialen. Je hebt vast in je schuur een plankje hangen, schoef daar de plastic pindakaas deksels tegenaan, vul de potten met bijvoorbeeld schroeven of spijkers en draai de pot weer dicht. Super makkelijk! en de kids helpen je vast ook een portie mee (opeten).

Koffiebonen

We houden allemaal van de geur van vers gebrande koffie en je ziet mij dan ook regelmatig even ‘sniffen’ aan een zojuist geopend pak koffiebonen. En deze robuuste rakkers doen het ook prima als vulmateriaal op je make up tafel. Vul simpelweg een bak of grote pot met de koffiebonen en steek hier je penselen en potloden in.  Je kunt de bonen eventueel nog een kleurtje geven met een spray-verf (wel goed laten drogen!). Zo zit jij morgen je foundation aan te brengen, terwijl die heerlijke koffiegeur voorbijkomt. Tip: je kunt natuurlijk ook gedroogde bonen of rijst hiervoor gebruiken.

Mason Jar

Smoothielovers kennen ze maar al te goed: afgelopen jaar maakte de ‘mason jar’ zijn comeback! Superhip om hier je smoothies uit te drinkenserveren, maar als je nu inmiddels niet weet wat je met die 10 stuks moet doen, dan geef je ze een kleurtje en maak je er een mooie opbergpot voor je keukengerei van. Klein, groot, je kunt er alle kanten mee op. Die glazen potten zijn nou eenmaal handige organizers voor thuis.

Fruitkistjes

Sommige mensen maken er een sport van:  Fruitkistjes verzamelen! Ze zijn handig, ruim, stapelbaar en overschilderbaar. Schroef 4, 6, 8… kistjes tegen elkaar aan en je creëert zo een handige vakkenkast voor thuis. Maar dan wel voor een spotgoedkoop prijsje. Verf ze in speelse kleuren en vrolijk die saaie hal op, of decoreer je kinderkamer met deze low budget opbergvakken. Informeer gerust bij je groenteboer of die wat kistjes voor je apart kan houden. Waarschijnlijk nog gratis en voor niets.

Glazen flessen

Glazen flessen zijn niet alleen handig voor je juices of versgeperste appelsap. Maar zijn ook een prima opbergfles voor gedroogde waren, zoals: linzen, kleine bonen etc. Hygiënisch, schoon en makkelijk af te sluiten met een kurk of dop. Zet een aantal verschillende kleuren naast elkaar op een plank in de keuken, om wat extra kleur toe te voegen aan je interieur. Altijd leuk!

Oma’s servies

Blaas oma’s oude servies een tweede leven in! Je hebt nodig: kleurrijke kopjes, schoteltjes en bordjes. De tussenlaag/standaard vorm je o.a. van kleine kandelaars, (omgekeerde) theekopjes en je zet het geheel vast met lijm.  Dit worden dan weer kekke etagieres voor bonbons, sleutel, sieraden of nog meer klein spul.

Lege Jampotjes

Glazen jampotjes met deksel zijn voor mij de ultieme handige organizers voor thuis. En ik gebruik ze dan ook veelvuldig voor het bewaren van gedroogde kruiden en gemalen kruiden in de keuken. Voor je het weet heb je zo een keukenlade vol met ingrediënten en smaakmakers voor elke maaltijd. Handig toch. De glazen jampotjes zijn vaatwasserbestendig en dus heel makkelijk na afloop weer schoon te maken.  En als je niet tevreden bent met de kleur van je deksel, verf je deze eenvoudig over met zwarte schoolbordverf en schrijf je de namen er op met een krijtje.

Conserven blikken

En tot slot nog een heerlijk idee, wat te doen met je lege conservenblikken: verf ze in jouw favoriete kleuren en patronen. De blikken gaan heel lang mee en kunnen wel tegen een stootje. Zelfs met een deukje her en der zien ze er nog leuk uit.Ideaal voor het opbergen van pennen, potloden, schaar etc.

Tot zover wat heerlijke DIY inspiratie, om zelf leuke, handige organizers voor thuis te maken! Zo zie je maar, je lege flessen, blikken en andere voedingsmiddel-verpakkingen komen nog heel goed van pas. Prima recyclen op deze manier! Mocht je een van deze ideeën zelf thuis toegepast hebben, dan hoor ik dat graag van je. Tag mij ook gerust in foto’s op Instagram, pinterest etc. Vind ik altijd leuk om terug te zien wat je er van gemaakt hebt!

Heel veel knutselplezier!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Leuke tips, ik worstel alleen met de glazen flessen. Heb jij een handige en snelle tip hoe ik, bijvoorbeeld, losse thee in zo'n fles krijg?

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago