Voor vandaag heb ik een gazpacho gemaakt met geroosterde ui en paprika. Een heerlijke koude soep bomvol vitaminen. Lekker om mee af te koelen op een warme, zomerse dag!
Traditioneel wordt een gazpacho gemaakt met rauwe groenten. Het is een koude soep met zoete en zoute smaken die je lichaam aanvult met alle voedingsstoffen die je nodig hebt op een warme, zonnige dag. Ik ben sowieso gek op soep, je kunt er superveel groenten in verstoppen en het is lekker voedzaam. Bovendien is gazpacho soep heel makkelijk en snel om te maken.
Onlangs volgde ik een kookworkshop en leerde ik om uien te roosteren. Deze werden gebruikt als ingrediënt om bouillon van te trekken. Maar de pure smaak vond ik zo lekker dat ik er deze gazpacho bij bedacht, in combinatie met paprika die je ook heel goed kunt roosteren. Het is dus geen traditionele gazpacho met rauwe groenten geworden, maar een heerlijk alternatief met geroosterde groenten
Zelf groenten roosteren is wel even een werkje en ik heb dan ook een tutorial gemaakt om je stap voor stap uit te leggen hoe je zelf ui en paprika kunt roosteren. Zie hier de how-to: uien en paprika roosteren. In onderstaande bereidingstijd heb ik rekening gehouden met het zelf roosteren van de groenten (ongeveer 40 minuten). Natuurlijk kun je ook variëren met de gazpacho en bijvoorbeeld iets meer tomaten, rauwe paprika en een komkommer toevoegen. Dan vallen die 40 minuten dus weg!
Benodigdheden
Bewaartip: Je kunt de soep lauwwarm (als je de groenten ervoor hebt gegrild) of ijskoud (om lekker bij af te koelen) serveren. Als je soep over hebt kun je deze dan ook makkelijk nog 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Of maak wat extra! Lekker om mee te nemen voor de lunch.
Eet smakelijk!
Groetjes Nanda
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…