De winter is totaal geen seizoen voor verse kersen, maar toch kon ik het niet laten om een Kersen Clafoutis te gaan maken. Gelukkig kun je ook ontpitte kersen in pot kopen dus dat bleek een goede uitkomst voor dit Franse gebakje.
De Franse clafoutis wordt traditioneel als nagerecht geserveerd. Maar ook voor bij de koffie volstaat een puntje hier heerlijk bij. Het dunne beslag bestaat uit bloem, melk, suiker en ei en wordt gewoon op een dichte bakvorm met ontpitte kersen gegoten. Tijdens het bakken wordt het een soort souffle in de oven, en het eindresultaat is een soort kruising tussen cake en pudding. Ik moet eigenlijk ook regelmatig denken aan de Dutch Baby pancakes als ik dit maak, want het recept is veelal hetzelfde. Alleen nog even bestrooien met poedersuiker en dan kun je clafoutis het beste lauwwarm opeten.
Hoewel de zomermaanden (juli & augustus) het seizoen is van steenfruit, zoals kersen, kunnen we dankzij de voorraadkast eigenlijk heel het jaar rond wel gebakjes met kersen eten. Naast deze Franse Clafoutis met kersen kun je ook deze Tulbandcake met kersen gaan maken. Rond Pasen en Kerst kun je aan de slag met een feeststol-broodpudding met kersen en amandel! Zo lekker! En wat dacht je van een prachtige meringue kerstkrans met chocolade en kersen. Daarnaast mogen we natuurlijk het klassieke Monchou Taartje met kersen niet vergeten! Geniet dus heerlijk van nog meer bakrecepten met kersen!
PrintDit is een recept voor Clafoutis met kersen, een bekend Frans nagerecht van kersen in zacht romig beslag. Je bakt hem als een taartje in de oven en serveer lauwwarm met extra poedersuiker er overheen. Hij kan ook prima als kerstdessert geserveerd worden met bijv. wat creme fraiche of een bolletje ijs erbij!
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Wil je dit recept in de zomer met verse kersen maken? Haal dan ongeveer 550 gram verse kersen in huis en meet na het ontpitten hier 300 gram voor het recept af. De verse kersen zullen minder vochtig zijn dan uit pot, dus het omschudden met de bloem is dan niet benodigd.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Franse Clafoutis met kersen.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…