Persoonlijk

Fotodagboek December 2014

2014 zit er toch echt op! Maar het was wel een mooie december maand om op terug te blikken. Kijken jullie mee in het Fotodagboek  van December 2014:

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht…

Niet dat wij Sinterklaas uitgebreid vieren of zo.. tussen het vele klussen is het er eerlijk gezegd een beetje bij ingeschoten om surprises te maken. Maar dat heb ik mijzelf  (en Dylan) maar vergeven. Neemt niet weg dat ik deze feestdag als kans aangrijp om een hele week ongeneerd chocoladeletters te mogen eten.. Ik ben de tel kwijtgeraakt, maar deze Melkchocolade letter van Verkade, met krokante karamel, was toch wel de favoriet van dit jaar! Welke is jullie favoriet?

FoodwelovesBeluga!

Deze maand mocht ik ook een dag lang Maastricht onveilig gaan maken met Foodwelove. De december box stond namelijk in het teken van tweesterren restaurant Beluga Loves You. Dus ging ik met een aantal medefoodies eten bij het restaurant. Een ervaring die maar al te goed is bevallen, zal ik je zeggen. De complete review lees je hier.

Cacoa Junkie XL

Dat mijn liefde voor chocolade groot is, is jullie wellicht niet compleet ontgaan. Maar ik heb mijn chocolade verslaving nu toch wel tot een nieuw niveau getild.. of eigenlijk gesnoven..  Tijdens een bezoek aan Chocolatier La Feve in Maastricht mocht ik het goddelijke goedje in poedervorm opsnuiven. Uiteraard hebben we ook een filmpje opgenomen en hier kun je er uitgebruid over teruglezen/terugkijken. (ik ben erg.. ik weet het..)

The Taste of Christmas

Afgelopen december werd tevens de eerste editie van de Taste of Christmas gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. De Taste is jullie wellicht bekend van het jaarlijkse foodfestival in Amsterdam. De Jaarbeurshal was helemaal in kerstsferen gebracht met kerstverlichting, een schaatsbaan en nog meer kerstachtige tafferelen. Uiteraard kom je hier kerstproeven en inspiratie opdoen voor de feestdagen. Samen met blogvriendinnetjes Lianne van FocusOnFoodies bracht ik een bezoek aan de Taste of Christmas. En daar kwamen wij foodievriendinnetje Vanessa van Culinessa tegen, die tevens een kookdemonstratie met Jamie’s Fifteen Restaurant hield. Superleuk om al die foodies zo in hun element te zien. En natuurlijk lekker eten met zijn allen, daar gaat het immers om.

Kerstdiner met mijn andere werk

Naast mijn blog werk ik ook nog steeds part-time op kantoor. Samen met mijn collega’s hebben wij ons kerstfeest gehouden in Restaurant Huis De Wiers in Nieuwgein. Voor mij een thuiswedstrijd want ik kom hier wel vaker eten met Dylan. Een goed begin dus van het lange kerstweekend waarbij er nog veel meer gegeten ging worden.

Onze familie-kerst

In de Decembermaand hebben wij al heel veel tijd doorgebracht met onze familie, maar dit kwam met name door de verbouwing en verhuizing. Desondanks hebben we ook kerst nog eens gezellig samen gevierd en (weer) teveel gegeten. Van traditionele Kerstbrunches tot diners met stoofpeertjes en stoofvlees. Bij een van mijn tantes hebben we zelfs nog een kerst BBQ gehouden onder de overkapping op het terras.  En… op onze verhuisdag (27e) hebben we zelfs sneeuw gehad! Die sterke mannen die kwamen helpen verhuizen vonden het wat minder, maar ik voelde me een echt kerstprinsesje. Tussen kerst en Oud&Nieuw zijn we druk bezig geweest om zo snel mogelijk de dozen uit te pakken.. Ik was met name op zoek naar mijn pannenset want ik wilde gewoon weer koken in mijn nieuwe keuken. Maar alles was nog net op tijd ingeruimd voor het nieuwe jaar .. *veegt zweetdruppeltjes van het voorhoofd*

Happy New Year!

Dus Oud&Nieuw hebben we lekker saampjes gevierd in ons nieuwe huis. Alleen met zijn tweetjes.. we hadden wel weer behoefte aan wat rust en tijd voor bezinning. Dus alle oliebollen en champagne moesten we ook maar met zijn tweeen opeten en opdrinken. Daar had ik totaal geen bezwaar tegen hoor. En uiteraard ook nog een filmpje/nieuwjaarsgroet voor jullie geschoten.

Tijdens het posten op Instagram kreeg ik een briljante ingeving om in 2015 eens wat meer te gaan doen met mijn YouTube kanaal. Waarom ook niet eigenlijk? Een goed voornemen voor mij wordt dus wat vaker mijn gezicht voor de camera te zetten in plaats van alleen veilig er achter te blijven staan. Ik hoop dat jullie dat leuk vinden. En misschien hebben jullie wel leuke suggesties voor filmpjes die ik kan gaan maken? Laat maar horen in de comments of stuur mij een mailtje. (info@bettyskitchen.nl)

Ik hoop in ieder geval dat jullie ook een hele fijne jaarwisseling hebben gehad? En laten we er gewoon weer een leuk en gezellig 2015 van gaan maken!

Groetjes, Betty

 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago