Categories: Overige

FoodWeLove ‘East Meets West’ box + WINACTIE

DEZE WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN – Eind November ontving ik de nieuwe FoodWeLove ‘East meets West’ box. Zelf heb ik een abonnement op de FoodWeLove boxen en ben altijd blij als dit cadeautje voor mezelf binnen komt. Elke maand wordt er een box met delicatessen opgestuurd, wat weer inspiratie geeft voor nieuwe recepten en nieuwe smaken uitproberen. Deze week maak je dan ook kans op zo;n box om zelf van te kunnen genieten!

De Midden-Oosterse keuken is enorm populair, en staat daarom centraal in deze box. Met helden als Yotam Ottolengi en Salma Hage ontvangen we de rijke keukens uit o.a. Libanon, Israël en Jordanië met open armen. Niet alleen veel vegetarische gerechten, maar ook hele bijzondere smaakcombinaties en spannende kruidenmixen. Vaak zijn de ingrediënten enkel te krijgen bij speciaalzaken of Turkse buurtwinkels, maar FoodWeLove heeft nu dus een heerlijke box samengesteld waardoor je heel eenvoudig kunt kennis maken!

Check hier heerlijke recepten uit de Levantijnse keuken. Hier komen al je ‘Ottolenghi’ favorieten ook voorbij.

De inhoud van de FoodWeLove ‘East Meets West’ Box:

  1. Sumak – Pit&Pit: De gedroogde bes van de sumakstruik is tot poeder fijngemalen, en geeft een echte ‘kick’ aan je eten. Een typische Midden-Oosterse smaak, en heerlijk over hummus, soepen en salades.
  2. Za’atar – Pit&Pit: Een traditionele kruidenmix met sesamzaad uit het Midden-Oosten. Heerlijk als kruidenkorst voor je kip of vlees.
  3. Kardemom peulen – Pit&Pit: Een typische smaakmaker in deze keukens. Heerlijk voor gerechten die om een wat zoete smaak vragen. Niet alleen voor toetjes en jam, maar ook voor in een lekkere curry.
  4. Biologische Bulgur – Pit&Pit.: Een gemalen tarwekorrel die veel gebruikt wordt in bijvoorbeeld de Turkse keuken. Ik vind het net een combinatie van couscous en rijst, en serveer het graag bij een stukje vlees of kip. Of als vulling in een soep, maar koud is bulgur ook erg lekker, bijvoorbeeld in een maaltijdsalade.
  5. Snack Dadels Yogi&Yousef: Een handige meeneem verpakking met per stuk verpakte dadels.  Biologische en heerlijke dadels voor in je handtas. Voor de lekkere trek, of snijd in stukjes voor over je muesli of door de yoghurt.
  6. Light Tahini Meridian: Tahini is een sesampasta, die gemaakt wordt van gepelde en geroosterde sesamzaadjes. Deze wordt veelal gebruikt als smaakmaker bij kikkererwten gerechten als hummus en falafel.
  7. Gepelde pistachenoten FoodWeLove: Heerlijk en gezonde nootjes, een goede garnering voor door je ontbijt muesli of over toetjes.
  8. Rozenwater Cortas: Een zoete en bloemige smaakmaker, die veel wordt gebruikt in Midden-Oosterse desserts.
  9. Receptenkaarten FoodWeLove: Mooie kaarten met heerlijke recepten om meteen te gaan koken uit deze box.

Deze box is enkel nog te bestellen in combinatie met het kookboek ‘Jerusalem’ van Ottolenghi voor een prijs van € 52,50 . Bestellen doe je via de website van FoodWeLove. Maar ik mag ook één ‘East Meets West’ box weggeven aan één van jullie.

Hoe kun jij kans maken op deze ‘East Meets West’ box?

1) Laat in een reactieonder aan deze pagina, weten dat jij mee wilt doen! Vergeet svp niet een e-mailadres te vermelden in de daarvoor bestemde box, anders kan ik geen contact opnemen.

2) Voor een extra winkans: Like  de Facebookpagina van Betty’s Kitchen én Share het Facebook bericht over deze winactie met al jouw vrienden!  (Ben je reeds een ‘liker’ dan alleen nog het berichtje ‘sharen’ om mee te doen)

3) Voor een extra winkans: Volg Betty’s Kitchen op Twitter (@bettyskitchen) en plaats daarbij de volgende Tweet:    ”  Ik doe mee met de winactie van @bettyskitchen en maak  kans op de East Meets West box van #foodwelove !  ”

Deze winactie loopt tot en met zondag 15 december 2013!  Zo heb je nog net op tijd de box binnen voor de feestdagen!!

Groetjes, Betty

********************

Deze winactie is reeds afgelopen! de “East Meets West’ FoodWeLove box is gewonnen door:  Xandra !

******************  

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wauw superrrrrrrrr, groot gebracht met de surinaamse, nederlandse, indiaase en indonesische keuken.
    Ben gek op japans, thai's, de echte chinees, italiaans en altijd nieuwsgierig naar andere keukens.
    Deze actie past precies in mijn straatje om mijn foodie kennis bij te spijkeren :). Ben helemaal gek van kardamon heerlijk. Zo het erg graag willen winnen <3

  • Wauw superrrrrrrrr, groot gebracht met de surinaamse, nederlandse, indiaase en indonesische keuken.
    Ben gek op japans, thai's, de echte chinees, italiaans en altijd nieuwsgierig naar andere keukens.
    Deze actie past precies in mijn straatje om mijn foodie kennis bij te spijkeren :). Ben helemaal gek van kardamon heerlijk. Zo het erg graag willen winnen <3

  • Wat geweldig! Uiteraard die ik dolgraag mee! Like je natuurlijk allang op fb en heb het bericht geliked en gedeeld!

  • Wow, wat een leuke actie.. Kwam via via trouwens op je blog en mijn complimenten zeg! Heel gaaf, mag je echt trots op zijn!

  • Wow dit pakket lijkt mij heerlijke produkten te bevatten voor een aantal heerlijke receptideeen. Ik loot meer dan graag mee.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago