Deze flammkuchen met ui, champignons, verse spinazie en spekjes is heel makkelijk om te maken én onwijs lekker. Al zeg ik het zelf 😉 Maar ik heb dit gerecht ook al meerdere keren aan gasten geserveerd en die waren er net zo over te spreken als ik. Dus hoog tijd om hier een recept van te plaatsen op Betty’s Kitchen!
Ben je wel eens op een kerstmarkt geweest in Duitsland? Daar is vaak wel een kraampje met flammkuchen te vinden en precies daar is mijn liefde voor de flammkuchen enkele jaren geleden ontstaan… Net wat lichter dan een Italiaanse pizza en de flammkuchen bodem is zo lekker knapperig. Tegenwoordig kom je de flammkuchen ook volop tegen tijdens foodfestival en is het heerlijk borrelfood om te delen. Maar ook voor deze meatless monday is het een prima vegetarische avondmaaltijd om te delen.
Sinds kort heb ik vers flammkuchendeeg ontdekt in de supermarkt en daar kun je echt alle kanten mee op. Het deeg is dun en wordt krokant gebakken in de (steen)oven. Als basis smeer je het deeg in met romige creme fraiche en beleg met ui, spekjes en meer (als je wilt). Vandaag dus een vegetarische flammkuchen met ui, champignons en vegetarische spekreepjes. Je vindt vers flammkuchendeeg in het versschap bij de blikjes croissantdeeg en bladerdeegrollen. Maar, als je er de tijd voor hebt, kun je ook aan de slag met zelf deeg voor flammkuchen maken! Wat bloem, gist en water heeft vrijwel iedereen wel in huis namelijk.
PS. Vond je dit flammkuchen gerecht een succes? Eerder maakten we deze pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas en deze plaattaart met asperges, tomaat en ricotta. Ik denk dat je die dan ook wel lekker vindt!
Deze flammkuchen met ui, champignons, verse spinazie en spekjes is heel makkelijk om te maken én onwijs lekker. Al zeg ik het zelf 😉 Maar ik heb dit gerecht ook al meerdere keren aan gasten geserveerd en die waren er net zo over te spreken als ik.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Flammkuchen is een typisch Duits gerecht van dunne krokante deegbodem met creme fraiche, ui en spekjes. Deze vegetarische variant bevat nog lekker wat extra groenten en maakt een heerlijke avondmaaltijd om te delen.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…