Taart Recepten

Nutella Brownie Taart met slechts 3 ingrediënten (video)

Je kunt niet iedereen tevreden stellen, je bent immers geen pot Nutella. Maar met deze super simpele Nutella Brownie Taart kom je al een heel eind! En zo makkelijk dat ik er zelfs een filmpje van maakte.

Nutella Overload !

Deze Nutella Brownie Taart bevat geen boter of bloem, maar is wel heerlijk smeuïg. Hij smelt als het ware op je tong. Hij wordt ook gemaakt van slechts 3 (!!) ingrediënten! Nutella Overload dus en zelfs de kids draaien hem in een mum van tijd in elkaar.


Nog meer Nutella recepten

Ik ben dol op Nutella en lepel het dikwijls gewoon rechtstreeks uit de pot naar binnen. Maar ik heb nog meer Nutella recepten in de aanbieding voor jullie.. Wat dacht je van deze mooie  Nutella tulband cake met banaan? Of maak eens een vlechtbrood met Nutella en bladerdeeg voor het ontbijt of (Kerst)dessert. Ga je liever op de gezondere toer? Bo maakte namelijk een gezonde ‘Nutella’ smoothie die je nog eens gezonde vitamientjes oplevert!


Print

Recept: Nutella Brownie Taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 35 minuten
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 240 gram Nutella,
  • 70 gram walnoten, grof gehakt,
  • 4 grote eieren (L) of gebruik 5 medium eieren (M).

Extra:

  • Springvorm 20 cm doorsnede,
  • Bakpapier,
  • Keukenmachine,
  • Magnetron.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 165 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de bakvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Klop de eieren stevige en schuimig met behulp van een (hand)mixer. Houd hiervoor 5-7 minuten kloppen aan.
  3. Verwarm de Nutella gedurende 20 seconden in de magnetron om smeuig te maken (max. 600 Watt)
  4. Spatel 1/3 van het eiermengsel door de Nutella. Roer vervolgens de rest van het eiermengsel in twee delen er door heen. Alles dient goed vermengd te zijn, maar doe het niet te hard, anders verliest het ei zijn luchtigheid. Roer als laatste de gehakte walnoten door het beslag.
  5. Bak de Nutella Brownie Taart gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. En laat na afloop heel goed afkoelen in de vorm.
  6. Je kunt de taart eventueel nog bepoederen met poedersuiker (staat leuk!) en/of wat vers rood fruit.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hallo Betina,

    Kan ik dit recept ook maken zonder de walnoten?

    Graag lees ik een reactie.
    Groetjes Marina

    • Uiteraard kun je de walnoten ook weglaten. Ik roer deze uit gewoonte altijd door mijn brownies omdat ik de crunchy combi so lekker vindt. Maar je kunt natuurlijk ook andere noten toevoegen als je dat lekker vind.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago