Gesnapt! Deze foodie was lekker foto’s aan het maken van een bord vol eten, en toen heeft Lekker Tafelen mij toch even mooi op de foto gezet. Zelfs met 33 selfies lukt hij mij niet om een mooie foto van mezelf te maken.

Dus soms moet je dat gewoon even uitbesteden aan iemand anders. 🙂  Waar ik ben, en wat ik op dit moment aan het doen ben, lees je in het fotodagboek van de maand Juni!

#fonqblogevent

Het mooie blauwe schort verklapt het al een beetje, maar ik was deze maand naar een foodbloggers evenement van Fonq.nl.  IN het Miele Inspiratie Centre in Vianen, gingen wij bloggers aan de slag met de nieuwste producten van KitchenAid, Vitamix en Le Creuset. Erg fijn dat wij als eersten even mochten komen testen!

Na de kookworkshop moest al het eten ook nog opgegeten worden, en dat is toch wel het meest vervelende van mijn bloggersbestaan hoor. En dan mag ik ook nog 100% mezelf zijn, want niemand die raar opkijkt dat ik eerst 20 foto’s aan het schieten ben, en het eten alweer koud wordt. Welcome to my world! Kennen jullie de webshop van Fonq.nl al? Boordevol leuke hebbedingen voor in de keuken en ook nog eens in de meest coole kleuren!

Project Moestuin

In het fotodagboek van vorige maand, schreef ik al dat wij een moestuin hadden aangelegd. Ik hou enorm van groen, en blijkbaar houd groen ook enorm van mij, want die moestuin groeit als een malle!

Kleine stekkies en zaadjes zijn inmiddels al volledig uit de klauwen gegroeit, dus hopenlijk kan ik binnenkort een aardige oogst gaan binnenhalen met: Paprika’s, Bloemkool, Rode Kool, Basilicum, Rozemarijn, Broccoli, Thee en Tomaten.

Say Yes to the Dress

En toen werd het tijd voor een volgende grote stap! Zoals jullie weten heeft Dylan mij ten huwelijk gevraagd! Er valt nog zo veel te regelen voor de grote dag, dus ik dacht: laat ik maar vast beginnen met de jurk. Dus trok ik er met mijn bruidsdames op uit om alvast een bruidsjurk te gaan zoeken. Mijn verwachtigen lagen niet hoog, sterker nog, ik dacht dat het nooit zou lukken met mijn lijf of lijst met strenge eisen. Hoe dan ook, ik zou nu in ieder geval nog 8 maanden te tijd hebben om een mooie jurk uit te zoeken.

En wat schetste ieders verbazing:  Snoer een dame lekker strak in een corset en je bent meteen 10 kilo lichter en alles zit als gegoten! Dus ik kan eerlijk zeggen dat wij bij de eerste bruidswinkel al meteen geslaagd zijn! Ik ben er nog ondersteboven van!  Ik laat mijn jurk nu nog niet zien hoor, want dat moet echt een verrassing blijven voor iedereen!  Ooehhh spannend en ik kijk er zo naar uit!!

Burgers, Burgers & nog eens Burgers

Een van de redenen dat ik vandaag geen eetdagboek post, heeft ook te maken met het feit dat ik even geen weegschaal meer kan zien. Na twee maanden #bikinibodychallege ben ik nu wel even klaar. Zeker nu het mooie weer voor de deur staat en de feestjes en BBQ er in overvloed zijn. Ik wil ook niet mijn hele sociale leven laten varen omdat ik zonodig nog een paar kilo wil afvallen.

Ik zat even mijn instagram door te bladeren en zag dat ik maar liefst 4 x aan de hamburgers heb gezeten deze maand. Desondanks waren het momenten waar ik intens heb genoten en dat is ook het gevoel dat ik bij deze foto’s wil blijven vasthouden. Ik vind het al ontzettend goed dat ik tegenwoordig op de fiets naar mijn werk ga, en dan is een burger af en to gewoon echt een beloning! Ben je nog op zoek naar lekkere burgeradressen in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam, check dan deze blogpost en ook meteen dit fantastische recept.

Vrij-mi-bo in de Utrechtse binnenstad

Vorige week was het tevens zo’n lekkere, broeierige en plakkerige vrijdag middag in Utrecht. Dus besloten we met vrienden een vrij-mi-bo in Utrecht te gaan houden. En dat zag er als volgt uit: Op het fietsje naar de binnenstad en we treffen elkaar op het terras van Lefebvre op de Neude. Deze heerlijke wijnbar schonk een verkoelend glas wijn en een borrelplateau voor de gehele tafel. Dat was alvast het voorgerecht. Daarna frieten en geitenkaaskroketjes happen bij Dapp aan de Vinkenburgstraat. Gewoon buiten op de vensterbank gezeten. Dapp is afgelopen jaar tevens uitgeroepen tot winnaar van de AD friettest! Dus die moesten wij echt even proberen!

Voor het toetje stapten wij binnen bij een overvolle Stan &Co, achter het stadhuis. Dus iedereen zat vervolgens aan de NY Cheesecake, Millionaires shortbread en koffie. En ik zal eerlijk zeggen, we hebben ieder meer als 1 stuk op. Daarna rollen we elkaar naar buiten en gaan een dik half uur wandelen door de binnenstad. Door donkere verscholen steegjes die uitmonden in kleine parkjes. Utrecht is zo mooi. En door het wandelen zakte het eten (lees, de toetjes) weer een beetje. Daarna weer lekker op het fietsje naar huis en moe en voldaan in bed neerploffen. Note-to-self: Betty, dit moet je niet elke vrijdag gaan doen hoor!

Hebben jullie ook lekker genoten de afgelopen maand? Ik hoorde dat vanaf deze week de temperaturen aardig gaan oplopen, dus laten we ons maar vast voorbereiden op een broeierige zomer! Ga in ieder geval lekker genieten! Tot de volgende keer! 

 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

(bron foto trouwjurk: Shutterstock)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago