Weet je wat als een echt feestje klinkt? De dag beginnen met ijs! Mooie he?! Deze espresso bowl is een fijn huwelijk tussen bananen ijs met mokka smaak! Dit wordt je favoriete ontbijt van deze zomer!

Een espresso bowl is het ultieme wakker worden

Voor diegenen die niet zonder een kopje koffie kunnen, hebben ik een heerlijk, verkoelend ontbijtje bedacht! Deze espresso bowl is het ultieme wakker worden in de zomer. Deze dikke smoothie is eigenlijk een smoothiebowl en ideaal om je dag mee te beginnen.. of als tussendoortje.. of als toetje…

recept espresso bowl smoothie nicecream banaan notenrecept espresso bowl smoothie nicecream banaan noten

Espresso bowl smoothie

Diegene die ooit bedacht heeft om ijs te draaien van bevroren plakken banaan, is echt briljant! Wij zijn in Huize Betty dol op smoothie bowls (ook wel NiceCream genoemd). En deze softijs van bevroren fruit is altijd een gezond en lekker idee! Plakjes banaan kun je namelijk heel eenvoudig in een zakje invriezen en zo kun je ten alle tijde deze Espresso Bowl maken. Waar de een de voorkeur geeft aan een (afgekoelde) shot espresso uit het koffieapparaat, geeft de ander weer de voorkeur aan oplos espresso koffie poeder. Ik dus ook, want dan smaakt je espresso bowl gewoon een stuk minder bitter. Kijk maar wat je zelf lekkerder vindt. Check hier sowieso nog meer lekkere IJS recepten van onze site!


Print

Recept: Espresso Bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Weet je wat als een echt feestje klinkt? De dag beginnen met ijs! Mooie he?! Deze espresso bowl is een fijn huwelijk tussen bananen ijs met mokka smaak! Dit wordt je favoriete ontbijt van deze zomer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

  • 2 bevroren bananen (in plakjes),
  • 50 ml (plantaardige) melk,
  • 1 eetlepel amandelboter (of cashewboter),
  • 12 theelepels espresso oploskoffie poeder,
  • klein handje noten,
  • 12 eetlepels honing of maple syrup,
  • cacaopoeder.

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor) of blender,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Stop de bananen, (plantaardige) melk, amandelboter en espresso poeder in de keukenmachine en maal glad tot een dik, romig ijs. Bij gebruik van een blender, kun je best eerst een aantal keren ‘pulse’ indrukken om alvast door de bevroren bananen heen te komen.
  2. Verhit ondertussen de koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de noten een minuut rondom aan. Haal van het vuur en schenk hier de honing overheen. Roer goed om.
  3. Schep het espresso ijs in 2 kommen en verdeel hier de warme noten overheen. Eventueel kun je nog een klein beetje honing en cacaopoeder over de hele Espresso Bowl heen serveren. Uiteraard direct opeten!

TIP: Deze Espresso Bowl is ook heerlijk om te serveren met crunchy granola als topping!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Zoete aardappelsoep met linzen

Soepen doen het in de herfst altijd goed, want je warmt er zo heerlijk van…

2 uur ago

Makreelsalade voor op brood

Kan jouw boterham wel wat proteine gebruiken. De keuze is veel groter dan plakjes kipfilet…

3 dagen ago

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

Op zoek naar een lekker borrelhapje of voorgerecht met kaas in de hoofdrol? Dit is…

4 dagen ago

15x Vaderdag recepten

Komende zondag is vaderdag! En op de valreep heb ik hier nog wat overheerlijke en…

5 dagen ago

Avocado smoothie met aardbeien en cacao nibs

Ben jij ook zo dol op avocado's? Deze romige vrucht doet overigens uitstekend in smoothie…

6 dagen ago

Tarte Tatin met rabarber en rode biet

Roze is het nieuwe zwart, zeg maar...  Want op dit moment kun je niet om…

1 week ago