Weet je wat als een echt feestje klinkt? De dag beginnen met ijs! Mooie he?! Deze espresso bowl is een fijn huwelijk tussen bananen ijs met mokka smaak! Dit wordt je favoriete ontbijt van deze zomer!

Een espresso bowl is het ultieme wakker worden

Voor diegenen die niet zonder een kopje koffie kunnen, hebben ik een heerlijk, verkoelend ontbijtje bedacht! Deze espresso bowl is het ultieme wakker worden in de zomer. Deze dikke smoothie is eigenlijk een smoothiebowl en ideaal om je dag mee te beginnen.. of als tussendoortje.. of als toetje…

Espresso bowl smoothie

Diegene die ooit bedacht heeft om ijs te draaien van bevroren plakken banaan, is echt briljant! Wij zijn in Huize Betty dol op smoothie bowls (ook wel NiceCream genoemd). En deze softijs van bevroren fruit is altijd een gezond en lekker idee! Plakjes banaan kun je namelijk heel eenvoudig in een zakje invriezen en zo kun je ten alle tijde deze Espresso Bowl maken. Waar de een de voorkeur geeft aan een (afgekoelde) shot espresso uit het koffieapparaat, geeft de ander weer de voorkeur aan oplos espresso koffie poeder. Ik dus ook, want dan smaakt je espresso bowl gewoon een stuk minder bitter. Kijk maar wat je zelf lekkerder vindt. Check hier sowieso nog meer lekkere IJS recepten van onze site!


Print

Recept: Espresso Bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Weet je wat als een echt feestje klinkt? De dag beginnen met ijs! Mooie he?! Deze espresso bowl is een fijn huwelijk tussen bananen ijs met mokka smaak! Dit wordt je favoriete ontbijt van deze zomer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 bevroren bananen (in plakjes),
  • 50 ml (plantaardige) melk,
  • 1 eetlepel amandelboter (of cashewboter),
  • 12 theelepels espresso oploskoffie poeder,
  • klein handje noten,
  • 12 eetlepels honing of maple syrup,
  • cacaopoeder.

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor) of blender,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Stop de bananen, (plantaardige) melk, amandelboter en espresso poeder in de keukenmachine en maal glad tot een dik, romig ijs. Bij gebruik van een blender, kun je best eerst een aantal keren ‘pulse’ indrukken om alvast door de bevroren bananen heen te komen.
  2. Verhit ondertussen de koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de noten een minuut rondom aan. Haal van het vuur en schenk hier de honing overheen. Roer goed om.
  3. Schep het espresso ijs in 2 kommen en verdeel hier de warme noten overheen. Eventueel kun je nog een klein beetje honing en cacaopoeder over de hele Espresso Bowl heen serveren. Uiteraard direct opeten!

TIP: Deze Espresso Bowl is ook heerlijk om te serveren met crunchy granola als topping!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Loempias met champignons en kaas

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…

17 uur ago

Babi Pangang – uit het Smaakmenutie Kookboek

Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…

4 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

5 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

7 dagen ago

Vegan rode bietencurry

Het is weer een Meatless Monday en daar past deze romige, vegan rode bietencurry met…

1 week ago

Chocolate Chip Cookie Baked Oats

Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…

1 week ago