Wist je dat je ook pannenkoeken kunt bakken in de oven? In Amerika is deze Dutch Baby Pancake een populair ontbijt of tussendoortje. En het is simpelweg pannenkoekenbeslag dat je in een hete pan in de oven bakt.
Wij Nederlanders zijn trots op onze pannenkoeken en met een enorme stroom aan immigranten in de States is het daar ook geen geheim meer gebleven. Dus ik was dan ook blij verrast om de afgelopen jaren de Dutch Baby Pancake regelmatig voorbij te zien komen op diverse Amerikaanse blogs. Een soort dikkere pannenkoek-taartje maar wel met lekker luchtig resultaat.
Om deze Dutch baby pancake zelf thuis te kunnen maken heb je absoluut een ovenbestendige koekenpan benodigd. Ik gebruik al een tijdje deze handige skillet van Le Creuset. Let op! Ovenhandschoenen zijn nog steeeds benodigd bij deze beauty! Maar ik beloof je dat deze Amerikaanse ovenpannenkoek haast een taartje is om van te genieten, dus ik hoop dat jij hem ook eens heel gauw gaat uitproberen! Ook lekker: maak een heerlijk frisse variant door een ovenpannenkoek met citroen te maken. En wist je dat deze dikke fluffy pannenkoeken ook erg in de buurt komen van de Oostenrijkse wintersport klassieker: Kaiserschmarren ? Probeer het gerust eens uit en ik ben benieuwd welk recept jouw favoriet wordt!
Deze Amerikaanse ovenpannenkoek wordt ook wel een ‘Dutch Baby Pancake’ genoemd. Je bak je pannenkoekenbeslag namelijk in de oven tot een soort ontbijttaartje.
Extra:
Heerlijk om te serveren met vers fruit of eventueel een beetje stroop of suiker.
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Dutch Baby Pancakes wilt maken!
Deze blogpost bevat een affiliate link naar Bol.com. Mocht je het product willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Heel tof recept! Het lijkt mij dat de smaak ook wat anders is dan van pannenkoeken zelf. Klopt dat? :)
Hi Lianne,
deze Dutch Baby Pancake smaakt ook wat anders. Vind ik zelfs lekkerder dan gewone pannenkoeken :-)