Print

Recept: Dutch Baby Pancake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Amerikaanse ovenpannenkoek wordt ook wel een ‘Dutch Baby Pancake’ genoemd. Je bak je pannenkoekenbeslag namelijk in de oven tot een soort ontbijttaartje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren,
  • snufje zout,
  • 200 ml melk,
  • 1/2 theelepel kaneel,
  • 2 eetlepels vanillesuiker,
  • 100 gram bloem,
  • 2 eetlepels roomboter.

Extra:

Instructions

  1. Stop de hittebestendige koekenpan in de oven en verwarm beiden voor op 220 graden (hete lucht 200).
  2. Klop de eieren goed luchtig met het zout en de melk. Breng op smaak met het kaneel en de vanille suiker. Tot slot klop je de bloem er door heen. Dit kan ook allemaal in de blender of foodprocessor natuurlijk. Zet 5 minuten apart en wacht tot de oven op temperatuur is. 
  3. Haal de koekenpan uit de oven, schep hier 3-4 eetlepels boter in. Dit zal directe smelten door de warmte. ‘Swirl’ de  pan voorzichtig rond om de boter uit te schenken en giet het beslag in de pan. Zet daarna direct terug in de oven. Bak de Dutch Baby Pancake in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Laat een paar minuten afkoelen in de pan. De Dutch Baby Pancake zal ook weer een beetje inzakken. Vanuit de pan op een bord glijden en snijd in punten. Serveer direct.

Heerlijk om te serveren met vers fruit of eventueel een beetje stroop of suiker.

Eet smakelijk!