Bakrecepten

Cruffins met frambozen en witte chocolade

Als ik terugkijk op 2021 dan heb ik dit jaar een nieuwe liefde ontdekt voor croissantdeeg! Je maakt er zoveel lekkere verschillende ontbijtjes mee klaar en de cruffins zijn werkelijk mijn en jullie grootste favoriet! Tijd voor een lekkere variatie voor kerst: maak deze cruffins met frambozen en witte chocolade! Oeh la la!

Frambozen cruffins van croissantdeeg maken

In het weekend genieten we graag van een uitgebreid of lekker luxe ontbijt. Kant-en-klaar croissantdeeg komt hier op deze website regelmatig voorbij want je maakt er in een handomdraai heerlijke croissant muffins mee klaar! Ik heb altijd wel een blikje in de koelkast staan. Speciaal voor kerst leek mij een cruffin met kerst ‘rode’ vulling wel een heel leuk idee! Dus toen ik dit recept spotte in een kerstmagazine wilde ik deze meteen proeven! En het resultaat is er naar! Deze Cruffins met frambozen jam en witte chocolade zijn lekker zacht en zoet van smaak en je proeft met elke hap de witte chocolade terug!

Wist je dat cruffins een ware en geslaagde food hybride zijn? Check deze en nog meer in dit lijstje met food hybrides die stiekem heel lekker zijn terug!


Nog meer recepten voor croissant muffins

Ik vind croissantdeeg echt geweldig! Het soepele deeg nodigt uit om lekker creatief bezig te zijn en ik maak er dan ook de lekkerste creaties mee! Mijn cruffins recepten zijn ook niet voor niets de meest favorieten! Zo zijn deze cinnabon muffins met kaneel veruit de populairste en makkelijkste om te maken! Maar wat dacht je van deze combinatie met Nutella en hazelnoten. Die wil jij ook proeven! Op zoek naar nog meer recepten voor croissant muffins? Deze met ricotta en lemoncurd is ook zeker een aanrader! En heb je al kennis gemaakt met de ‘croiffle‘?

Inspiratie voor het kerstontbijt nodig?

Kijk jij al uit naar het kerstontbijt dit jaar? Heerlijk lang uitgebreid tafelen met heerlijke kerstrecepten voor het ontbijt. Van croissantdeeg en vers fruit, maar ook yoghurt en eieren staan op het menu! Neem hier gerust eens een kijkje bij onze verzameling inspiratie recepten voor het kerstontbijt! Fijne feestdagen!


Print

Recept: Cruffins met frambozen en witte chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 Je kunt met croissantdeeg  zoveel lekkere ontbijtjes maken. Deze cruffins zijn werkelijk mijn en jullie grootste favoriet! Tijd voor een lekkere variatie voor kerst: maak deze cruffins met frambozen en witte chocolade! Oeh la la!

Ingredients

Scale
  • 1 blik croissantdeeg (6 stuks)
  • 6 el frambozen jam
  • 100 gr witte chocolade
  • 100 gr frambozen

Extra:

  • muffintray 6 holtes
  • bakspray
  • klein spuitzakje of ziplock zakje

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Spray 6 muffin holtes in met bakspray en zet apart.
  2. Open het blik bladerdeeg en rol het deeg voor je uit. Snijd de rol in 3 gelijke rechthoeken (volg de stippellijntjes). Knijp met je vingertoppen de schuine diagonale stippenlijn dicht. Halveer de rechthoeken in de lengte zodat je totaal 6 lange smallen stroken deeg krijgt.
  3. Bestrijk elke strook deeg met 1 el frambozenjam. Hak de helft van de chocolade fijn en strooi deze over de jam.
  4. Rol de stroken met de jamkant naar binnen op tot een slakkenhuis rolletje. Plaat deze rechtop in de holtes van de muffinvorm (zie foto’s). Bak de cruffins met frambozen en witte chocolade af in 15 – 20 minuten.
  5. Ondertussen breng je wat water aan de kook en giet dit in een grote mok. Stop de overgebleven helft chocolade in een klein spuitzakje en hang deze in de kop heet water om te smelten.
  6. Laat de cruffins na het bakken 2 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Knijp het zakje chocolade een beetje door met je vingers. Knip een klein hoekje af en ‘drizzle’ de chocolade over de bovenkant van de cruffins. Laat uitharden.
  7. Serveer de cruffins lauwwarm met frambozen er op of erbij!

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van croissant muffins zoals deze cruffins met frambozen en witte chocolade!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago