Bakrecepten

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissant wafels van. Deze ‘Croiffles’ zijn bij ons thuis niet meer weg te denken, en geheel volgens de online trend maken wij ze nu ook met pistache creme. Zo lekker dat de kinderen het dit weekend met moederdag weer willen maken!

Pistache creme op een wafel van croissantdeeg

Wij zijn thuis groot fan van Croissant wafels maken van croissantdeeg en heb de afgelopen jaren al meerdere variaties met jullie gedeeld. De nieuwste favoriet is er eentje met een romige mascarpone creme met witte chocolade en pistache. Ja dat lees je goed! In navolging van de Dubai reep en heel veel andere pistache-trends natuurlijk. Dit is een goddelijke combinatie, zeker met zo’n wafel gemaakt van croissant deeg. Dus stof je wafelijzer maar even af want deze moederdag ga jij ook genieten van deze croissant wafel met pistache creme.

Nog meer lekkere recepten met croissant deeg

Heb jij de pistache smaak al te pakken gekregen? Ik hoor heel graag wat je van deze croissant wafels met pistache creme vindt! Maar uiteraard kun je nog veel meer lekkers met croissantdeeg maken. Maak bijvoorbeeld eens Cruffins met nutella als vulling. De ‘cruffin’ is een combinatie van en croissant en muffin. Daarnaast is deze ‘croissant cereal‘ met ienieminie croissantjes ook een aanrader voor di Mamma! Check dit artikel met nog meer Food hybrides die stiekem heel lekker zijn!


Heb je nog geen wafelijzer in huis?

Voor de beginner:

Voor de wafel koning:


Print

Croissant Wafel met Pistache Creme

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Volg de pistache trend en maak eens een croissant wafel met pistache creme. Een heel feestelijk ontbijt/lunch/tussendoortje of zelfs een gebakje van croissantdeeg en romige mascarpone creme met witte chocolade en pistachenoten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten.
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 koelvers blik XL croissantdeeg – voor 6 grote stuks
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. witte chocolade
  • 80 gr. pistache creme (of pistache pasta*)
  • 2 el. gepelde pistachenoten, ter decoratie
  • bakspray of olie, voor het wafelijzer

Extra:

  • Wafelijzer
  • keukenmixer met garde
  • spuitzakje + spuitmondje
  • spatel

Instructions

  1. Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.  Rol het XL croissant deeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een croissant.
  2. Spray het wafelijzer in met bakspray en plaats twee ‘croissants’ in het ijzer. Sluit het wafelijzer en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot goudbruine croissant wafels. Haal de ‘croiffles’ uit het ijzer en laat op een bord afkoelen.
  3. Ondertussen smelt je de witte chocolade. Dit gaat het beste in de magnetron of au-bain marie.
  4. Stop de mascarpone in de mixerkom en klop vast een beetje los. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en laat 1 minuut draaien. Dan gaat de pistachecreme erbij

Eet smakelijk!

Notes

* Wat is het verschil tussen pistache pasta en pistache creme?

Pistache pasta bestaat namelijk volledig uit vermalen pistachenoten. Klik hier voor een recept beschrijving om zelf notenpasta maken. Wil je deze gebruiken dan kun je ervoor kiezen om de mascarpone bij stap 4. met 2 eetlepels poedersuiker los te kloppen en voor de rest het recept te volgen.

Want pistachecreme in een potje is een mengsel van pistachenoten, suiker, vaak ook melkpoeder etc. Het is  dus al een gezoete pistachecreme die regelmatig in patisserie wordt gebruikt. Ook heerlijk op brood, pannenkoeken etc.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant wafel met pistache creme wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 dag ago

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…

4 dagen ago

Polenta met champignons en asperges

Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…

5 dagen ago

Mango Matcha Iced Latte

Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…

1 week ago

Seekh Kebab van Kip

Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…

1 week ago

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Deze hemelse tongetjes zijn zachte doordrenkte koekjes uit mijn moederland. In het voormalige Joegoslavie worden…

2 weken ago