Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissant wafels van. Deze ‘Croiffles’ zijn bij ons thuis niet meer weg te denken, en geheel volgens de online trend maken wij ze nu ook met pistache creme. Zo lekker dat de kinderen het dit weekend met moederdag weer willen maken!
Wij zijn thuis groot fan van Croissant wafels maken van croissantdeeg en heb de afgelopen jaren al meerdere variaties met jullie gedeeld. De nieuwste favoriet is er eentje met een romige mascarpone creme met witte chocolade en pistache. Ja dat lees je goed! In navolging van de Dubai reep en heel veel andere pistache-trends natuurlijk. Dit is een goddelijke combinatie, zeker met zo’n wafel gemaakt van croissant deeg. Dus stof je wafelijzer maar even af want deze moederdag ga jij ook genieten van deze croissant wafel met pistache creme.
Heb jij de pistache smaak al te pakken gekregen? Ik hoor heel graag wat je van deze croissant wafels met pistache creme vindt! Maar uiteraard kun je nog veel meer lekkers met croissantdeeg maken. Maak bijvoorbeeld eens Cruffins met nutella als vulling. De ‘cruffin’ is een combinatie van en croissant en muffin. Daarnaast is deze ‘croissant cereal‘ met ienieminie croissantjes ook een aanrader voor di Mamma! Check dit artikel met nog meer Food hybrides die stiekem heel lekker zijn!
Voor de beginner:
Voor de wafel koning:
Volg de pistache trend en maak eens een croissant wafel met pistache creme. Een heel feestelijk ontbijt/lunch/tussendoortje of zelfs een gebakje van croissantdeeg en romige mascarpone creme met witte chocolade en pistachenoten.
Extra:
Eet smakelijk!
* Wat is het verschil tussen pistache pasta en pistache creme?
Pistache pasta bestaat namelijk volledig uit vermalen pistachenoten. Klik hier voor een recept beschrijving om zelf notenpasta maken. Wil je deze gebruiken dan kun je ervoor kiezen om de mascarpone bij stap 4. met 2 eetlepels poedersuiker los te kloppen en voor de rest het recept te volgen.
Want pistachecreme in een potje is een mengsel van pistachenoten, suiker, vaak ook melkpoeder etc. Het is dus al een gezoete pistachecreme die regelmatig in patisserie wordt gebruikt. Ook heerlijk op brood, pannenkoeken etc.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant wafel met pistache creme wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…
Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…
Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…
Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…
Deze hemelse tongetjes zijn zachte doordrenkte koekjes uit mijn moederland. In het voormalige Joegoslavie worden…