De Meatless Monday van vandaag is deze heerlijke couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Dit is echt weer zo’n gerecht waarvan ik tijdens het eten baalde dat ik niet meer had gemaakt: hij is namelijk om van te smullen! Met kikkererwten voor de nodige proteine en vezels is dit een heerlijk vegetarisch gerecht voor elke dag!

Vegetarische couscous met kikkererwten

Ik combineer de tahin-tomatensaus hier met kikkererwten zodat het een voedzame, vegetarische maaltijd wordt. Peulvruchten zijn echt een fantastisch alternatief voor vlees, dus ik zet deze lekker vaak op het menu! Daarnaast gaan kikkererwten en koriander altijd goed samen, zoals bijvoorbeeld bij dit recept voor homemade falafel balletjes ook blijkt! Je kunt de tomatensaus in onderstaand recept ook heel goed gebruiken om bijvoorbeeld vlees zoals, kip in te marineren of gehaktballetjes bij te bakken.

Libanese couscous met koriander

Laat deze Couscous met koriander en tahin-tomatensaus in ieder geval een goed vullende en smaakvolle maaltijd zijn. En als je geïnspireerd bent door de Libanese keuken? Maak dan ook eens deze lekkere Libanese pizza met gegrilde groenten! Erg lekker namelijk!


Print

Recept: Couscous met koriander en tahin-tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Meatless Monday van vandaag is deze heerlijke couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Dit is echt weer zo’n gerecht waarvan ik tijdens het eten baalde dat ik niet meer had gemaakt: hij is namelijk om van te smullen! Met kikkererwten voor de nodige proteine en vezels is dit een heerlijk vegetarisch gerecht voor elke dag!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3 personen
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Libanese Keuken

Ingredients

  • 225 gram couscous
  • 400 ml. tomatenblokjes
  • 2 witte uien
  • 150 gram kikkererwten (uit blik)
  • 2 el. tomatenpuree (70 gram)
  • 4 el. tahin (sesampasta)
  • 1 bouillonblokje (ik gebruikte knoflook en tuinkruiden)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 1 – 2 el. citroensap
  • 4 takjes verse koriander
  • Verse gember (zo’n 2 cm.)
  • 1 teentje knoflook
  • Chilipeper
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken + voor de couscous

Instructions

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de gember en knoflook heel fijn. Snij de ui in halve ringen.
  3. Verwarm 2 el. olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en verwarm daarin kort de knoflook en gember. Niet te lang, anders wordt het bitter. Voeg de uienringen toe en bak mee tot de uien glazig worden.
  4. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met 100 ml. water en het bouillonblokje. Roer door en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Knip of snij de koriander alvast fijn. Verwarm ondertussen ook alvast 1 el. olijfolie in een koekenpan en verwarm daarin de kikkererwten op middelhoog vuur.
  6. Na de 10 minuten voeg je de citroensap, tahin en 1/4 van de verse koriander toe aan de tomatensaus. Voeg een snuf chilipeper toe als je dat lekker vindt. Roer alles goed door elkaar, verwarm het mengsel en proef. Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak.
  7. Zodra de couscous gaar is, roer je de resterende verse koriander erdoorheen en 1 el. olijfolie.
  8. Serveer de couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Strooi de sesamzaadjes erover heen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

    • Hi Kirsten,

      het recept staat hierboven vermeld, in het grijze kader.
      Eet smakelijk alvast!

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago