De Meatless Monday van vandaag is deze heerlijke couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Dit is echt weer zo’n gerecht waarvan ik tijdens het eten baalde dat ik niet meer had gemaakt: hij is namelijk om van te smullen! Met kikkererwten voor de nodige proteine en vezels is dit een heerlijk vegetarisch gerecht voor elke dag!

Vegetarische couscous met kikkererwten

Ik combineer de tahin-tomatensaus hier met kikkererwten zodat het een voedzame, vegetarische maaltijd wordt. Peulvruchten zijn echt een fantastisch alternatief voor vlees, dus ik zet deze lekker vaak op het menu! Daarnaast gaan kikkererwten en koriander altijd goed samen, zoals bijvoorbeeld bij dit recept voor homemade falafel balletjes ook blijkt! Je kunt de tomatensaus in onderstaand recept ook heel goed gebruiken om bijvoorbeeld vlees zoals, kip in te marineren of gehaktballetjes bij te bakken.

Libanese couscous met koriander

Laat deze Couscous met koriander en tahin-tomatensaus in ieder geval een goed vullende en smaakvolle maaltijd zijn. En als je geïnspireerd bent door de Libanese keuken? Maak dan ook eens deze lekkere Libanese pizza met gegrilde groenten! Erg lekker namelijk!


Print

Recept: Couscous met koriander en tahin-tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Meatless Monday van vandaag is deze heerlijke couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Dit is echt weer zo’n gerecht waarvan ik tijdens het eten baalde dat ik niet meer had gemaakt: hij is namelijk om van te smullen! Met kikkererwten voor de nodige proteine en vezels is dit een heerlijk vegetarisch gerecht voor elke dag!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Libanese Keuken

Ingredients

Scale
  • 225 gram couscous
  • 400 ml. tomatenblokjes
  • 2 witte uien
  • 150 gram kikkererwten (uit blik)
  • 2 el. tomatenpuree (70 gram)
  • 4 el. tahin (sesampasta)
  • 1 bouillonblokje (ik gebruikte knoflook en tuinkruiden)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 12 el. citroensap
  • 4 takjes verse koriander
  • Verse gember (zo’n 2 cm.)
  • 1 teentje knoflook
  • Chilipeper
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken + voor de couscous

Instructions

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de gember en knoflook heel fijn. Snij de ui in halve ringen.
  3. Verwarm 2 el. olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en verwarm daarin kort de knoflook en gember. Niet te lang, anders wordt het bitter. Voeg de uienringen toe en bak mee tot de uien glazig worden.
  4. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met 100 ml. water en het bouillonblokje. Roer door en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Knip of snij de koriander alvast fijn. Verwarm ondertussen ook alvast 1 el. olijfolie in een koekenpan en verwarm daarin de kikkererwten op middelhoog vuur.
  6. Na de 10 minuten voeg je de citroensap, tahin en 1/4 van de verse koriander toe aan de tomatensaus. Voeg een snuf chilipeper toe als je dat lekker vindt. Roer alles goed door elkaar, verwarm het mengsel en proef. Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak.
  7. Zodra de couscous gaar is, roer je de resterende verse koriander erdoorheen en 1 el. olijfolie.
  8. Serveer de couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Strooi de sesamzaadjes erover heen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

    • Hi Kirsten,

      het recept staat hierboven vermeld, in het grijze kader.
      Eet smakelijk alvast!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago