Hiep Hiep Hoera!! Betty’s Kitchen bestaat vandaag 7 jaar en dat vieren we met een feestelijk taartje!! Deze Confetti Cake is heerlijk kleurrijk en past perfect bij de gelegenheid. Dus lees hieronder hoe je hem zelf thuis kunt maken.
Echte foodies hebben natuurlijk al lang de Netflix series: Chef’s Table gekeken. Ze nemen je hierin mee naar spraakmakende restaurant en laten je kennis maken met bijzondere en uitmuntende chefs. Van Michelin Sterren niveau, tot in de achterstraten in Azie. Ieder met een uniek verhaal of bijzondere menukaart. Een van de seizoenen was een ode aan de ‘pastry‘ oftwel gebak! Chef Christina Tosi van Milk Bar New York maakt zeer verrassende creaties in de vorm van o.a. ‘compost cookies‘, een zeer verslavende ‘crack pie‘ en een feestelijke ‘birthday cake‘ ook wel bekend als de confetti cake! Niet voor niets vind je de, inmiddels keten, door heel New York en daarbuiten.
De confetti cake is natuurlijk een plaatje van een verjaardagstaart en heeft veel weg van het recept voor cake maken. Daarnaast wordt het kleurrijke geheel gecreëerd door regenboog sprinkels aan het beslag toe te voegen, die tijdens het bakken in de cake smelten en een wirwar van confetti kleuren achterlaten. Ik kon me dan ook geen feestelijkere taart bedenken om het 7-jarig bestaan van Betty’s Kitchen te vieren, dus dook de keuken in voor een eenvoudige variatie op het originele Birthday Cake recept van Christina. En het origineel proeven bewaar ik nog even voor tijdens een bezoek aan New York natuurlijk 🙂
Deze feestelijke en kleurrijke verjaardagstaart is afgeleid van Milk Bar New Yorks’ `Birthday Cake. De regenboog sprinkles maken deze confetti cake. Het is een heerlijke vanille cake met roomkaas topping om van te smullen!
Voor de Confetti Cake:
Voor de cream cheese topping:
Extra:
Voor je begint: zorg ervoor dat je ingredienten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaartip: De gebakken en afgekoelde cake kun je het beste in huishoudfolie wikkelen en max 2 dagen in de koelkast bewaren. De roomkaas topping bewaar je in een hersluitbare kom of zak in de koelkast.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze confetti cake wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Gefeliciteerd met het 7-jarig bestaan van BK!