Ga zelf eens aan de slag met chocolade maken! Smelt deze au-bain- marie en maak zelf af met heerlijke toppings, zoals granola, noten of stukjes stroopwafel en karamel. Eigengemaakte chocolate bark is zo leuk en dit recept is ook ideaal voor het opmaken van restjes chocolade of zelfs paaseitjes!

Zelf chocolate bark met granola maken

Binnenkort komen de paasdagen er al weer aan en zul je ongetwijfeld een overvloed aan chocolade paaseieren in huis gaan halen! Elke jaar heb ik ook altijd behoorlijk wat eitjes over, net zoals ik bijna maandelijks wel stukken chocolade thuis overhoud. Zeker als ik flink ben experimenteren voor nieuwe recepten, stop ik alle blokjes en reepjes overgebleven chocolade in een koekblik en bewaar in de kast. Eens in de zoveel tijd smelt ik alles tezamen, smeer het uit tot een grote plak en bestrooi deze met heel veel lekkere smaakmakers. Zo maak je er zelf weer een heerlijk stuk gepimpte chocolade van waar je van blijft snoepen. Dit wordt ook wel ‘Chocolate bark’ maken genoemd, want de dunne plak chocolade heeft veel weg van een stuk boomschors. Maar ik kan je zeggen, ik zet toch liever hier mijn tanden in als een stuk boomschors 🙂

Nog meer recepten voor chocolade en bonbons

Chocolade is echt mijn guilty pleasure! Hoe puurder hoe beter en ik maak er dan ook heerlijke recepten mee! Naast deze eigengemaakte chocolate bark met granola en meer kun je ook genieten van deze pittige bonbons met rode peper! Dit was nota bene het allereerste recept dat ooit op deze website is verschenen! Daarnaast is een lekker taartje met karamel en dikke krokante chocolade laag ook een aanrader! Maar ik ben ook helemaal in de ban van deze Oreo cake balls! En wat dacht je van deze gezonde truffels met cranberry? Oeh la la dat wordt lekker genieten! Check hier nog veel meer lekkere recepten met chocolade!


Print

Recept: zelf Chocolate Bark maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga zelf eens aan de slag met chocolade maken! Smelt deze au-bain- marie en maak zelf af met heerlijke toppings, zoals granola, noten of stukjes stroopwafel en karamel. Eigengemaakte chocolate bark is zo leuk en dit recept is ook ideaal voor het opmaken van restjes chocolade of zelfs paaseitjes!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. + koelen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten exc. koelen
  • Yield: 1 portie 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gr chocolade
  • au-bain marie pan
  • bakplaat
  • bakpapier

Toppings:

  • paar eetlepels granola
  • handje pompoenpitten
  • handje noten, grof gehakt
  • handje rozijnen of gedroogde cranberry
  • gedroogd fruit, in stukjes gehakt
  • 1 stroopwafel, in kleine blokjes gehakt
  • taart decoratie strooisels
  • fudge, in kleine blokjes gehakt
  • etc.

Instructions

  1. Breek de chocolade in stukjes. Houdt 40 gram achter en smelt 160 gram au-bain- marie. Plaats hiervoor een warmtebestendige kom bovenop een pan met water. De kom en het water mogen elkaar niet raken. Breng het water aan de kook en verlaag daarna het vuur. Roer met een spatel de gesmolten chocolade goed door.
  2. Als alles gesmolten is zet je het vuur uit en haal je de kom van de pan.Voeg de overgebleven 40 gram chocolade toe en laat deze al roerende smelten.
  3. Giet de chocolade op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer de chocolade uit tot een dunne rechthoekige plak. Dit gaat het beste met een spatel of de bolle kant van een lepel. Bestrooi de chocolade naar wens met toppings en laat volledig afkoelen en uitharden.
  4. Snijd met een scherp met de chocolate bark in stukken. Het hoeven niet netjes blokjes hoor, het mag gewoon schots en scheef en groot en klein zijn. Stop de uitgeharde chocolade in een koektrommel en bewaar in de voorraadkast. Dan blijft de Chocolate bark gerust enige weken goed.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Heb je meer of minder chocolade in huis? Je kunt net zoveel smelten als je wilt, zolang je maar 20% apart zet om daarna toe te voegen en de chocolade te ‘temperen’.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met chocolate bark maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago