Ontbijt Recepten

Chiazaad Pudding met blauwe bessen

Zoals jullie in mijn eetdagboeken kunnen lezen, ben ik nog steeds enorm fan van superfoods! Dus een chiazaad pudding staat hier gerust op tafel tijdens het ontbijt. Met chiazaad voeg ik namelijk  extra Omega 3-6-9 toe aan mijn maaltijden. Ik eet immers te weinig vis, per week, dus probeer het vetzuren gehalte zo een beetje aan te vullen.

Zelf chiazaad pudding maken

De afgelopen maanden zag ik geregeld Chiazaad pudding voorbij komen op Pinterest en besloot om deze zelf ook maar eens een keertje te proberen. Geweekte chiazaadjes tranformeren tot een soort gel, die langzaam opgenomen wordt door je lichaam. Je zult dus ook aardig ‘vol’ zitten, na het eten van deze chiazaad pudding.

Chiazaad als bron van vezels

Deze grappige zwarte  chia zaadjes zitten boordevol vezels, eiwitten en bevatten veel ijzer. Omdat het voedingsadvies is om 1 eetlepel chiazaadper dag te nuttigen, wil ik je ook niet adviseren om deze chiazaad pudding elke dag te eten, maar gewoon eens als afwisseling. En ik zal je eerlijk zeggen dat na het eten van deze chiazaad pudding de zaadjes wel letterlijk naar mijn hoofd stegen! Boordevol energie zat ik!

Deze chiazaad pudding doet het ook enorm goed dienst als powerrr tussendoortje in de namiddag! Desnoods halveer je dan het recept. Maar bovenal is deze chiazaad pudding erg lekker als koud ontbijtje, na een broeierige, zomerse nacht!Check hier nog veel meer powerontbijtjes boordevol eiwitten en goede vetzuren: Low Carb ontbijt recepten of ga voor ‘high fat’ Keto ontbijtjes.


Print

Recept: chiazaad pudding met blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Een heerlijk powerrr ontbijt boordevol omega 3 vetten. Deze chiazaad pudding met blauwe bessen zet je heel eenvoudig een avond van tevoren in de koelkast. Glutenvrij en hoog in vetten dus uitstekend voor een KETO ontbijt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 nacht
  • Total Time: 1 nacht + 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 20 gr chiazaad (ca 2 el)
  • 100 ml Fairtrade kokosmelk
  • 30 gram blauwe bessen
  • 1 el zero carb zoetstof *
  • 1 tl amandelschaafsel
  • snufje kaneel

Instructions

  1. Stop de chiazaadjes, kokosmelk, de helft van de blauwe bessen, honing of aguave siroop en kaneel in grote mok of kan, en roer alvast heel goed door.
  2. Zet vervolgens in de koelkast en laat de zaadjes de hele nacht weken. De volgende ochtend roer je de chiazaad pudding nog even goed door, om klonten te verwijderen.
  3. Schenk de chiazaad pudding in een glas en top af met de overige blauwe bessen en amandelschaafsel. Lepel direct op!

Maak er een ware POWERRR Dag van!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Voor vegan, Low Carb of keto gebruik bijv. stevia, erythirol of Walden Farms of Good Good siroop om te zoeten. Dit zijn zogehete ‘zero carb’ zoetstoffen.

Nutrition

  • Serving Size: 1 bowl
  • Calories: 289
  • Sugar: 4.08 g
  • Fat: 24.47 g
  • Carbohydrates: 13.75 g
  • Fiber: 8.5 g
  • Protein: 3.95 g

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze chiazaad pudding met blauwe bessen wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Deze "energy booster" ziet er ook nog eens leuk uit! bedankt voor het delen van je recept.

    Succes met je blog

    groeten Niels

  • Ik vind het er erg mooi uitzien. Vanmorgen toch maar met een tarwegras smoothie begonnen. Dus nu eerst Koffie !

  • Kan je het ook een avond van tevoren maken en een nacht in de koelkast houden?

    Gr Shanice

    • Goede morgen Shanice,

      uiteraard kan dat! Ik heb het meteen ook even in de tekst vermeld.
      Groetjes!

  • Ik heb deze gisterenavond gemaakt, zonder de bessen( die had ik niet) vanmorgen gegeten, moest wel even wennen aan de smaak en de structuur van de chiazaadjes ???. Ik eet sinds kort paleo ( nog niet 100%, kasten moeten ook leeg?)voor mijn gezondheid en heb al een hoop leuke recepten gevonden hier?

  • Hallo, dank voor het recept!
    Misschien een rare vraag maar hij is niet echt dik geworden, zelfs niet na een nacht in de koelkast.
    Is het de bedoeling dat hij beetje waterig blijft?
    Groetjes Anja

    • hi Anja,
      Hij is bij mij ook een beetje lopend, maar dat vind ik lekker.
      je kunt altijd een scheutje minder melk toevoegen. Dan wordt de pudding ook wat 'stijver'.
      Het is maar net wat je prettig vindt.
      Groetjes, Betty

    • Hi Karin, het is niet noodzakelijk, maar komt de smaak wel ten goede. Maar je natuurlijk kunt ook een andere (verantwoordere) zoetmiddel gebruiken, zoals bijv. stevia.

  • Hi! Ik heb het geprobeerd, maar het bleef gewoon vloeibaar, alleen onderin een klein beetje pudding? Kan ik dit oplossen door gewoon minder water te gebruiken of heb je nog een andere tip?

    • Hi Sonya,
      dat is bijzonder, want wij maken dit recept al jaren!
      Zeker na een nacht weken zouden de 3 eetlepels helemaal opgenomen moeten zijn.
      Maar probeer het gerust met minder vloeistof en roer het echt goed door zodat het vocht bij alle zaadjes kan komen.

  • Chia pudding is super en dit recept klinkt ook erg lekker! Wel wilde ik nog even meegeven dat chiazaadjes slechts een heel klein deel omega-369 brengt. De omzetting van ALA (uit chia) naar EPA en DHA levert bijvoorbeeld aardig weinig op. Dit is meer een tip zodat mensen na je intro niet veel van hun hoop op chia vestigen als plantaardige vervanger van visvetzuren. Want dan is de kans dat ze een (te) lage hoeveelheid van deze vetzuren hebben, :). Als vegetariërs slik ik zelf algenolie erbij, :).

    Hoe dan ook; verder is chia natuurlijk amazing en ik gebruik het elke dag!

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

3 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

4 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

6 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

7 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

2 weken ago