Ontbijt Recepten

Cheesecake Ontbijt met passievruchten

Ben jij s’ochtends niet je bed uit te krijgen? Wat als ik je nou vertel dat je kunt ontbijten met cheesecake? Ja echt waar! Dit cheesecake ontbijt met passievruchten is heel goed wakker worden!

No Bake Cheesecake voor het ontbijt

Kwark of yoghurt met granen zijn een van de meest voorkomende ontbijtjes om de dag mee te beginnen. Want boordevol vezels, proteine en eiwitten. En voeg je zelfs nog wat fruit extra toe dan heb je een uitgebalanceerd ontbijt te pakken. Wil je het echter helemaal speciaal maken, ga dan voor deze no bake cheesecake voor het ontbijt! Met een granola bodem vol ontbijtgranen, een fluffy ‘cheesecake’ laag met kwark en mascarpone. En dan een mooie dikke laag fruit bovenop! Geen passievruchtenpuree in huis? No problemo want je kunt letterlijk elke soort (ontdooit) diepvriesfruit voor dit recept gebruiken! Dus varieer er lekker op los!

Nog meer kleurrijke ontbijtjes om vrolijk van te worden.

Die mooie gele passievrucht doet ook echt wat met je gemoedstoestand op de vroege morgen! Je cheesecake ontbijt aftoppen met fruit is dus niet alleen heel lekker, maar wordt je dus ook erg blij van! Daarom heb ik nog meer kleurrijke ontbijtjes voor je verzameld om vrolijk van te worden! Maak bijvoorbeeld eens deze lichtgroene ontbijttaartjes met havermout . Ga voor een verkoelende oranje carrotcake smoothiebowl of maak een knalblauwe havermoutpap! Maar deze overnight oats komen ook in heel veel verschillende kleurencombinaties!


Recept video: cheesecake ontbijtjes

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Cheesecake Ontbijtjes met passievruchten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ontbijten met cheesecake is hemels! Vul glaasjes met een bodem van granola, een dikke laag no-bake cheesecake van kwark en mascarpone en top af met een dikke fruitlaag van passievruchten of aardbeien, blauwe bessen etc.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: hele nacht opstijven
  • Total Time: 20 minuten (+ 1 dag)
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram granola
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 1 eetlepel amandelboter (of pindakaas)
  • 200 gram mascarpone
  • 250 gram mager kwark in citroensmaak
  • 250 gram diepvries passievrucht puree blokjes, ontdooit !
  • 2 blaadjes gelatine
  • verse munt
  • handje amandelen, grof gehakt

Instructions

Let op! De passievruchten puree dient reeds ontdooit te zijn, haal deze dus tijdig uit de vriezer. Eventueel een avond van tevoren en laat in de koelkast ontdooien.

  1. Week als eerste 2 gelatine blaadjes in een ruim koud water en zet apart tot gebruik.
  2. Roer 200 gram granola los met 1 eetlepel honing of maple syrup en 1 eetlepel amandel boter of pindakaas. Verdeel dit over 4 glazen of kommetjes en druk een beetje aan tot een bodem met je lepel.
  3. Klop met de keukenmixer de mascarpone romig. Klop hier kort de Magere kwark in citroensmaak en 3 volle eetlepels passievrucht puree door heen. Verdeel dit ook over de glazen en stop direct in de koelkast om alvast op te stijven.
  4. Stop de overige passievruchten puree in een steelpannetje en breng aan de kook. Zeg daarna het vuur uit. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en laat deze, al roerende, smelten in de puree. Laat 5 minuten afkoelen en lepel daarna over de kwark en smeer egaal uit. Zet de cheesecake ontbijtjes minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven, maar een gehele nacht is nog beter.
  5. Voor het serveren top je de ontbijtjes af met wat verse gehakte munt en wat gehakte amandelen.

Eet smakelijk!

Notes

Let op! Magere kwark in citroen smaak is vaak al gezoet. Mocht je echter ‘gewone’ magere kwark gebruiken, voeg dan zelf nog 1-2 eetlepels verse citroen sap en 2-3 eetlepels suiker toe.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit cheesecake ontbijtje met passievruchten wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago