Een beetje druilerige dag als vandaag, vraagt gewoon om koffie met koekjes! En dan natuurlijk de echte krokante Italiaanse cantuccini koekjes om lekker in je koffie te dopen.
Omdat deze maand in het teken van Italië staat, is het natuurlijk ook niet meer als gepast om een Italiaans koekjes recept te plaatsen, zoals deze Cantuccini koekjes. Deze krokante koeken zijn toch wel mijn favoriet om te dopen in de thee, koffie of Amaretto. En ze zijn zo’n favoriet, dat er tevens een cantuccini met chocolade en pistachenoten recept op de site staat, maar je vind er nog veel meer in dit lijstje met Italiaanse Dolci!
Cantuccini koekjes worden maar liefst 2x gebakken: eerst als een rol, voor dat krokante buitenlaagje. En vervolgens wordt deze in plakken gesneden en worden de plakken afzonderlijk óók nog eens gebakken. Dat geeft deze typische koekjes juist hun ultra krokante bite! Maar probeer ook eens een keertje deze Italiaanse Jam taartjes voor bij de koffie! Of ga voor een robuuste Sbrisolona koek met sinaasappel! Erg lekker.
Deze krokante Italiaanse koekjes zijn een klassieker! De cantuccini koekjes gevuld met amandel zijn heerlijk om in de koffie te dopen!
Extra:
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als dit recept voor cantuccini koekjes wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Tja, ik maakte geen kleine lading, maar voordeel is dat de koekjes langer dan gemiddeld bewaarbaar zijn (als het lukt!). Mooi blog, bedankt!
Ik proef de smaak van sinaasappel gewoon al in mijn mond. En n halve kilo mag je best bij ons afgeven hoor ;)
Hallo Betty,
Ik heb net de koekjes gemaakt volgens recept. Voor mijzelf om te proberen heb ik overal de helft van genomen.
De rol maken ging ook goed, maar eenmaal in de oven werd hij heel plat. Nu heb ik dus lange koekjes!
De smaak is perfect.
Kan je mij vertellen wat ik fout heb gedaan.
Ook heb ik een vraag hoe je de koekjes zacht laat vanbinnen. Dat heb ik in Pizza een keer aan een kraam gekocht waar het vers werd gemaakt. Harde èn zachte.
Bedankt voor dit heerlijke recept.
Hi Marion,
het deeg loopt inderdaad een beetje uit tijdens het bakken en geeft ook die typische ovale vorm koekjes. Je kunt volgende keer proberen de rol even een uurtje in de koelkast te zetten zodat de ingredienten koud worden en daarna pas bakken. Wellicht helpt dat.
Daarnaast vermoed ik dat diegene met een 'zachte; binnenkant slechts 1 keer is gebakken geweest, dus alleen als rol en niet daarna nog eens los de plakjes krokant bakken.
Iets anders kan ik mij niet bedenken maar wie weet heeft een van de andere lezers of lezeressen een idee?
Ben blij dat ze in ieder geval goed bevallen zijn!