Dit restaurant is reeds gesloten

*****************************************************

Op loopafstand van de Dom in Utrecht vind je het prettige café Barbeton.

De industriële  inrichting is mooi, strak en licht. En in het midden van de zaak staat een grote bar/counter van beton (vandaar ook de naam).

Met een bar van beton

En op één van de grote wanden prijkt een cartooneske plattegrond van ‘me stadsie’. Er zijn tafeltjes in alle soorten en maten: Table for two, banken en sofa’s, aanschuiven bij elkaar aan de grote (lees)tafel, of aan een bar. Tevens kun je hier ook meetings houden in de, met glazen schuifdeuren afgeschermde, vergaderruimte (ziet er heel mooi uit!). Bestellen doe je aan de counter, waar je goed je best moet doen om géén vinger- en neusafdrukken op het glas achter te laten.

Alles is dagvers

De koffie wordt met de hand gezet, de sappen worden vers geperst, en de taarten, broodjes, salades en soepen zijn dagvers. Tevens hebben zij combi-specials voor het ontbijt of lunch. Leuk feitje: de eigenaars van Barbeton: Jeroen van der Hek en Erik van Boven, zijn tevens eigenaar van het naastgelegen Douwe Egberts Café.

Onlangs gaven vrienden van ons een feest bij Barbeton, en ik was zeer onder de indruk van de inrichting en hapjes die wij geserveerd kregen. Na een blik op de menukaart, besloten Dylan en ik op een zaterdagmorgen hier gewoon te komen ontbijten/brunchen, want zij zijn open vanaf 09.00 uur!

Dit is wat wij geproefd hebben:

Broodje kip/appel/kerrie met een cappuccino. En broodje tomaat/mozzarella met een heerlijke huisgemaakte tomatensoep.

Caramel-Brownie, Worteltjestaart , Espresso en cappuccino.

  Personeel is zeer vriendelijk en loopt in matching outfits met ‘bowtie’ . Er heerst een relaxte en knusse sfeer (komt ook door de rust die de inrichting uitstraalt.) Prachtig gerenoveerd en ideale ligging vlakbij de Domkerk. Fair Trade koffie en biologisch eten. Beste worteltjestaart (carrot cake) die ik in Utrecht gegeten heb! Goede prijs/kwaliteit verhouding. 

  Doordat je aan de bar besteld geeft dit echt een koffiehuis gevoel, maar je moet daardoor ook steeds van je tafel weglopen. Gelukkig wordt je bestelling wél aan tafel geleverd. Tevens staan op de menukaarten niet alle gerechten of combi specials, die wel op het bord boven de counter of in de vitrine staan.  Hoe dan ook: check eerst de vitrine voor je van de kaart besteld. Voor de rest, leuke plek om even bij te kletsen of te werken.

Cijfer:  

Barbeton
Korte Jansstraat 13-15
Utrecht
T: 030-2684493
https://www.facebook.com/BarbetonUtrecht
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago