Is het al zomer?! Ik kan niet wachten op heerlijk lange, zwoele zomeravonden. Om alvast in de stemming te komen maakte ik deze zomerse burrata salade met bloedsinaasappel, erwtjes, tomaten en pecannoten. Lekker kleurrijk en fris! Deze salade staat binnen 10 minuten op tafel, dus je kunt binnen mum van tijd weer buiten zitten om het op te eten.
Burrata is wel echt één van m’n heimelijke liefdes, wat is dat een feestje voor de tong zeg. Een goede bol buffel mozzarella is al heerlijk, maar de romige, zachte smaak en structuur van burrata maakt het compleet. De combinatie van deze burrata salade met bloedsinaasappel is romig en tegelijk friszuur en met zoete tomaten en balsamico maakt deze salade een ideaal zomers gerecht. Uiteraard kun je zelf toevoegen of weglaten wat je wilt. Salades zijn immers enorm geschikt om kliekjes en eigen voorkeuren aan toe te voegen. Check hier overigens 20x recepten met burrata op een rijtje!
Op zoek naar andere zomerse saladevariaties? Eerder maakten we op Betty’s Kitchen deze friszoete (en gezonde!) Venkelsalade met sinaasappel en grapefruit, deze Maaltijdsalade van parelcouscous met pistachenootjes en sinaasappel en Speltsalade met gegrilde groenten. Wij houden ervan, dus genoeg inspiratie om op te doen!:) Oh en voor het uitsnijden van prachtige ontvelde partjes bloedsinaasappel kun je hier een handige tutorial video bekijken voor het uitsnijden van citrus vruchten.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: Ik maakte expres wat extra van deze burrata salade met bloedsinaasappel, waardoor ik een portie overhad die ik de dag erna lekker meenam als lunch naar kantoor. Schep de salade in een luchtdicht bakjes en bewaar in de koelkast voor de volgende dag.
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…