Laatst maakte ik op mijn Meatless Monday deze vegetarische bulgur met geroosterde groenten. Denk aan lekker in de oven gebakken spruitjes, champignons en sjalotten. Ideaal voor op een doordeweekse avond wanneer je een makkelijk vegetarisch gerecht zoekt. Het is namelijk zo klaar want de oven doet het grootste deel van het werk!

Zelf bulgur met geroosterde groenten maken

Voor dit recept kun je natuurlijk alle kanten op wat groenten betreft. Ik heb in dit gerecht spruitjes, champignons en sjalotten gebruikt, omdat ik dat nog had liggen. Maar je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld aan courgette, aubergine, maar ook venkel of pastinaak gebruiken. Ga lekker variëren met andere groenten naar eigen smaak of met wat je nog hebt liggen. Deze bulgur met geroosterde groenten zoals spruitjes zijn in ieder geval een leuke Hollandse twist op een vrij Italiaans recept. Maar lekker is het zeker!

Nog meer recepten met bulgur

Ik vind bulgur door de structuur en nootachtige smaak zo’n lekker graanproduct om mee te variëren in de keuken naast rijst en couscous. Je maakt er dus eenvoudig dit recept voor bulger met geroosterde groenten ee. Maar je kunt er ook er heerlijke salades mee maken, bijvoorbeeld deze bulgur salade met aardbeien en watermeloen. Daarnaast ik vind het ook altijd een fijne variatie als bijgerecht, bijvoorbeeld om te serveren bij deze tahin-tomatensaus of deze bloemkoolcurry met halloumi. Heb je nu iets meer tijd, maak dan ook zeker eens deze hartige bulgur koekjes met feta. Ook ideaal voor de vrijdagmiddagl borrel overigens! Dus heb je nog een beetje bulgur over na het bereiden van onderstaand vegetarisch gerecht, dan kun je hier nog volop mee aan de slag met andere recepten!


Print

Recept: Bulgur met geroosterde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische bulgur met geroosterde groenten zet je in een handomdraai op tafel. De bulgur serveer je namelijk met in de oven gebakken spruitjes, champignons en sjalotten. En hij wordt op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en italiaanse kruiden. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 150 gram bulgur
  • 200 gram spruitjes
  • 150 gram champignons
  • 2 sjalotten
  • Hand rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 50 gram Grana Padano kaas
  • 3 el. olijfolie (traditionele)
  • 4 el. extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Zet alvast het bakblik klaar met een vel bakpapier erop.
  2. Verwijder de harde uiteinden en buitenste blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Schil en snij de sjalotten in de lengte in parten. De champignons borstel je schoon en halveer je ook. Pers de teentjes knoflook alvast uit.
  3. Meng in een kom de olijfolie (traditionele) met de knoflook en flink wat peper en zout. Roer dit door de spruitjes, champignons en sjalotten en schep de groenten vervolgens op het bakpapier. Plaats voor 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. Rasp de Grana Padano kaas alvast fijn. Knip of snij de rozemarijn fijn en meng dit in een kom met de extra vierge olijfolie, Grana Padano kaas en peper en zout.
  5. Zodra de groenten geroosterd zijn en de bulgur gaar is, kun je alles samenvoegen in één kom. Serveer de groenten met de bulgur, rucola en giet de olijfolie-dressing eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor bulgur met geroosterde groenten uit de oven.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago