Deze bruine bolletjes zijn heerlijk als ontbijt, lunch of bij de soep. Gemaakt met volkorenmeel dus beter voor je dan een wit zacht bolletje uit de winkel! Deze bolletjes of volkoren broodjes kunnen eigenlijk altijd wel. De zondagsbrunch is voor ons dan ook een vast ritueel met versgebakken broodjes!
Op zondagmorgen sloop ik alvast mijn bed uit om te beginnen aan het deeg. Dylan lag nog lekker op één oor en had niet eens door dat ik 3x weg ben geweest. Toen hij twee uur later ook écht wakker werd, rook het hele huis naar zelfgebakken broodjes en stonden deze bruine bolletjes van volkoren meel op tafel. Zijn glimlach sprak boekdelen…
Hoewel je prima broodjes kunt maken van gewone tarwebloem, geef ik toch liever de voorkeur aan volkorenmeel. Volkoren is nou eenmaal gezonder en vezelrijker dan gewone bloem. Daarnaast vult een volkorenbroodje ook beter dan wit brood of zachte witte bolletjes. Mocht je deze bruine bolletjes met volkorenmeel geslaagd vinden, dan vind je op deze website nog veel meer lekkere brood recepten terug! Maak je overigens liever een glutenvrije en low carb variant van een vezelrijk ‘bruin’ broodtje? Probeer dan eens dit recept voor gezonde broodjes.
Qua beleg voor op je zachte volkoren broodjes is er natuurlijk voor ieder wat wils. Dit zijn in ieder geval mijn favoriete recepten voor op deze bruine bolletjes!
Deze bruine bolletjes zijn heerlijk als ontbijt, lunch of bij de soep. Gemaakt met volkorenmeel dus beter voor je dan een wit zacht bolletje uit de winkel! Bruine bolletjes of volkoren broodjes kunnen eigenlijk altijd wel. De zondagsbrunch is voor ons dan ook een vast ritueel met versgebakken broodjes!
Extra: Keukenmixer met deeghaken.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Dit recept voor bruine bolletjes is ook nog steeds erg lekker als je de helft van het volkoren meel vervangt door gewone tarwebloem. Het resultaat wordt dan ook iets luchtiger!
Bewaar de foto van deze volkoren broodjes op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met het maken van deze zachte bruine bolletjes van volkorenmeel.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Mooi en zeer lekker crocant.
Hai, top dit recept. Ik ga het snel proberen. Tot welke stap kan ik het al voorbereiden zodat ik ze 's ochtends alleen nog hoef af te bakken?
Hi Sonja,
Tot en met stap 3 kun je van tevoren bereiden. Goed strak afdekken met folie, zodat het niet snachts 'de pan uit rijsd'. En dan de volgende ochtend bolletjes van draaien en rest van recept volgen. Laat je me even weten of het zo lukt.
Vanmorgen bij de molen volkoren meel gehaald, de bolletjes staan nu te bakken inde oven.bhet ruikt heerlijk, ik hoop dat ze nog twee uur overleven tot het avond eten(+_+)
Hahaha heel goed om te horen! Ik hoop dat de bolletjes inmiddels een succes waren en dat je er lekker van gesmuld hebt!
Groeten Betty
Ai, bestrijken met ei blijkt niet zo’n goed idee. De bolletjes storten dan in... Wat gaat hier fout? Ei kwam niet uit de koelkast en had kamertemperatuur.