Deze broccoli soep met brie is ideaal als lunchgerecht of voorgerecht van een diner. Het recept is heel makkelijk te maken en snel klaar en past perfect bij deze ‘Meatless Monday‘.

Ik eet het liefst iedere dag soep. En nu ik erover nadenk doe ik dat ook bijna dagelijks. Soepen zijn een prima manier om extra groenten aan je dag toe te voegen en het is een hele makkelijke manier om je groente lade leeg te maken. Of je nu gaat voor deze broccoli soep met brie of een van onze andere soep recepten. Een kom soep bij de lunch of ‘s avonds als een vullende, verwarmende maaltijdsoep. Zeker in de winter! Jij ook?

Nog meer groentesoep recepten

Hier bij Betty’s Kitchen zijn wij zeker fan van groentesoep recepten toevoegen aan je weekelijkse of misschien zelfs dagelijks eetpatroon. Al dan niet als lunch, of als voorgerecht voor het diner of tussendoor. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos! Bekijk daarom ook eens dit recept voor bosuitjessoep met bloemkool, deze spruitjessoep met kastanjechampignons of maak deze knolselderijsoep met blauwe kaas en noten. Ook erg lekker ter variatie: broccolisoep met gerookte zalm!


Print

Recept: Broccolisoep met brie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze snelle broccoli soep met brie is een overheerlijke soep voor elke dag. Het is een goede manier om extra groente en vitamines binnen te krijgen en door de brie toe te voegen maak je er een feestelijk geheel van!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: 1 hour 20 minutes
  • Yield: 3 kommen soep 1x
  • Category: Soep gerechten

Ingredients

Scale
  • 2 witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 broccoli
  • 1.5 groentebouillonblokje
  • 125 ml. sojaroom
  • 25 gram roomboter
  • 1 tl. tijm
  • 200 gram brie
  • Peper

Instructions

  1. Schil de uien en knoflook en snij fijn. Verwijder de stronken van de broccoli en snij de roosjes klein. Was de broccoli in een vergiet.
  2. Verwarm de boter in een soeppan op middelhoog vuur en bak de uitjes glazig. Voeg vervolgens de knoflook, 1,2 liter water, de sojaroom en de bouillonblokjes toe. Breng het water aan de kook. Voeg vervolgens ook de broccoli toe, breng het water weer aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Mix de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal mengsel. Verwijder de korsten van de brie. Vervolgens snij je de kaas in blokjes en roer door de soep totdat deze helemaal gesmolten is.
  4. Voeg de tijm toe en flink wat zwarte peper en roer goed door. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk. Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze broccoli soep met brie wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

22 uur ago

Loempias met champignons en kaas

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…

2 dagen ago

Babi Pangang – uit het Smaakmenutie Kookboek

Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…

5 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

6 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Vegan rode bietencurry

Het is weer een Meatless Monday en daar past deze romige, vegan rode bietencurry met…

1 week ago