Print

Recept: Broccolisoep met brie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze snelle broccoli soep met brie is een overheerlijke soep voor elke dag. Het is een goede manier om extra groente en vitamines binnen te krijgen en door de brie toe te voegen maak je er een feestelijk geheel van!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: 1 hour 20 minutes
  • Yield: 3 kommen soep 1x
  • Category: Soep gerechten

Ingredients

Scale
  • 2 witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 broccoli
  • 1.5 groentebouillonblokje
  • 125 ml. sojaroom
  • 25 gram roomboter
  • 1 tl. tijm
  • 200 gram brie
  • Peper

Instructions

  1. Schil de uien en knoflook en snij fijn. Verwijder de stronken van de broccoli en snij de roosjes klein. Was de broccoli in een vergiet.
  2. Verwarm de boter in een soeppan op middelhoog vuur en bak de uitjes glazig. Voeg vervolgens de knoflook, 1,2 liter water, de sojaroom en de bouillonblokjes toe. Breng het water aan de kook. Voeg vervolgens ook de broccoli toe, breng het water weer aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Mix de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal mengsel. Verwijder de korsten van de brie. Vervolgens snij je de kaas in blokjes en roer door de soep totdat deze helemaal gesmolten is.
  4. Voeg de tijm toe en flink wat zwarte peper en roer goed door. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk. Liefs, Nanda