Blondie is het lichtere zusje van Brownie en worden normaliter gemaakt zonder chocolade. In aanloop naar Pasen kon ik het echter niet laten om overheerlijke Paas blondies met paaseieren te maken. Dus toch lekker gevuld met hele chocolade paaseitjes en een smeuïge cake om van te genieten.

Blondies met paaseieren maken

Hoewel je op deze website heel wat hartige recepten voor de paasdagen zult vinden, zijn dit ook de feestdagen om absoluut bij te zondigen. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke zachte blondies met paaseieren. Dat is een soort cake of dikke zachte koek met daarin hele chocolade eieren in verwerkt. En als je gevulde eieren (bijv. praline of salted karamel) in dit recept gebruikt, dan proef je bij elke hap weer iets anders. Maar dat is me toch een partij lekker!

Waar kun je chocolade paaseitjes voor gebruiken?

Tijdens de paasdagen mogen de chocolade paaseitjes dus niet ontbreken en maak je er onder andere deze heerlijke luxe Blondie met paaseieren mee. Maar naast onderstaand recept kun je de Chocolade paaseitjes ook gebruiken om bijvoorbeeld bovenop een cheesecake te serveren. Neem eens een kijkje bij deze 10x taart voor Pasen recepten. Of druk ze bovenop een bolletje koekdeeg en bak er mooie paas-koekjes van. Heb je na de paasdagen nog steeds wat paaseitjes over? Dan kun je er bijvoorbeeld ook deze Chocolate Bark mee maken en versieren met nog veel meer lekkers uit je voorraadkast! Hele fijne Feestdagen in ieder geval!


Print

Recept: Blondies met paaseieren

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Blondies zijn het lichtere zusje van de brownie en worden normaliter gemaakt zonder chocolade in het beslag. In aanloop naar pasen kon ik het echter niet laten om overheerlijke Paas blondies met paaseieren te maken. Dus toch lekker gevuld met hele chocolade paaseitjes en een smeuïge cake om van te genieten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram witte basterdsuiker of fijne suiker
  • 3 eieren (M)
  • 2 tl. vanille extract
  • snufje zout
  • 300 gram bloem
  • 1 el. maizena
  • 100 gram witte chocolade paaseitjes, grof gehakt
  • 200 gram bruine chocolade paaseitjes, (puur, melk, of gevuld met praline en salted karamel etc)
  • 1 tl. zonnebloemolie

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • vierkant bakblik (brownievorm) 23 x 23 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of olie. Knip een stuk bakpapier op maat en bekleed de binnenzijden van de bakvorm. Zet apart.
  2. Smelt de roomboter en in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Laat daarna de boter een beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, zout en vanille wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet de boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de bloem en maizena door het blondiebeslag.
  4. Verdeel de witte chocolade paaseitjes in 2 gelijke porties. Hak 1 portie in stukken en leg de andere eieren apart voor de topping. Leg tevens een paar donkere chocolade paaseitjes apart voor topping.
  5. Spatel vervolgens de gehakte witte chocolade paaseitjes en de hele bruine chocolade eieren door het beslag. Schep het blondie beslag in bakvorm en spreid evenredig uit. Bak de Blondies met paaseieren gedurende 20 minuten in de oven. Halveer eventueel de laatste paar bruine chocolade paaseitjes. Open kort de ovendeur en druk deze laatste eieren bovenop de blondie. Sluit de deur en laat nog eens 15 minuten doorbakken. Laat daarna de blondie goed afkoelen tot kamertemperatuur, in de bakvorm.
  6. Voor de decoratie: Smelt de overige witte chocolade paaseitjes (au-bain-marie of magnetron) en meng met de theelepel zonnebloemolie. Trek vervolgens strepen witte chocolade over de bovenkant van de blondie en laat afkoelen Snijd daarna de Paas blondies met paaseieren in 16 vierkantjes.

Eet smakelijk en Fijne Paasdagen!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van paasrecepten met chocolade paaseitjes zoals deze verrukkelijke Blondies met paaseieren!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

12 uur ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

1 dag ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

4 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

5 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 week ago