Wist je dat je ook een pizzabodem van bloemkool kunt maken. Deze zogehete bloemkoolpizza is een hit op Pinterest en een glutenvrij en low carbs alternatief op de gewone pizza. Deze bloemkoolpizza beleg je natuurlijk met jouw favoriete toppings en bak je alleen nog even af in de oven. Ik ben benieuwd wat jullie er van gaan vinden!
Een pizza met een bodem van bloemkool? Ja ook ik, had er mijn bedenkingen bij. Op Pinterest is het een ware hit en dus werd het tijd om het zelf eens te proberen. En niet zonder succes, want deze bloemkoolpizza is super lekker. Als het aan mij ligt, eet ik iedere week pizza en dat is natuurlijk niet zo healthy. Deze versie is wel gezond en glutenvrij want de bodem is gemaakt van bloemkool.
Het gegeven is vrij simpel. Je maalt bloemkool fijn en droogt deze tot een vegetarisch meel. En bind deze dan samen met ei en kaas. Okee, hij bakt natuurlijk niet zo stevig en krokant als een echte pizza met bloem, want je mist natuurlijk de gluten van het bloem. Maar je proeft de bloemkool eigenlijk nauwelijks in de bloemkool pizza en dat maakt hem dus een prima low carb en glutenvrije vervanger voor pizzadeeg.
Lepel bijvoorbeeld een beetje groene pesto of tomatensaus over de gebakken bodem. Verdeel hier vervolgens wat gescheurde stukjes mozzarella overheen, en beleg met jouw favoriete groenten of vlees. Denk bijvoorbeeld aan courgettelinten, plakjes champignons, maar ook stukken (parma) ham of salami. Varieer er gerust op los met deze bloemkoolpizza want lekker wordt hij toch wel!
Wist je dat je ook een pizzabodem van bloemkool kunt maken. Deze zogehete bloemkoolpizza is een hit op Pinterest en een glutenvrij en low carbs alternatief op de gewone pizza. Deze bloemkoolpizza beleg je natuurlijk met jouw favoriete toppings en bak je alleen nog even af in de oven. Ik ben benieuwd wat jullie er van gaan vinden!
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
(Bron foto’s: Bloemkoolpizza 1, 2, 3)
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…