Vlees Recepten

Beef Teriyaki met noodles + WIN een Wokarang!

Het is deze maand Wokotober! En ik wil jullie dan ook kennis laten maken met de innovatieve Wokarang van BK Cookware! Ik maakte er deze beef teriyaki met noodles in klaar en was op slag verliefd op deze pan! En… ik mag er zelfs eentje weggeven aan een van jullie. Doe je mee met de winactie?

Biefstukpuntjes met noodles uit de wok

Het is Woktober en dan mag een overheerlijk recept uit de wok niet ontbreken! Dit jaar heb ik een samenwerking met BK Cookware, die niet alleen hele mooie pannen maakt, maar ook hele functionele pannen voor in de keuken. De meeste BK pannen zijn ook nog eens geschikt voor inductie (lees meer) en daar wordt deze dame heel erg blij van! Maar in deze #Woktober maand zet ik een lekkere beef teriyaki met noodles op het menu en ging daarvoor aan de slag met de BK Conical Deluxe Wokarang. Nu is mijn man deels Indonesisch en kookt al jaaaaren uit een grote ijzeren wadjan. Maar zoals jullie wellicht ook zelf ervaren, vliegen er altijd stukjes groente of vlees over de rand van je wok of wadjan heen. Altijd dus, in mijn geval.

Maar de Wokarang van BK heeft een revolutionair design met een grote, gebogen opstaande rand. Met slecht één beweging van de bijgeleverde spatel vallen de ingrediënten terug in de wok en blijft je kookplaat dus schoon. Niet alleen je wokgroenten, maar ook grote stukken vlees en vis vis kun je eenvoudig omdraaien dankzij de komvormige rand. Dus dit recept voor beef teriyaki met noodles is ook ideaal om te bereiden in deze BK Conical Deluxe Wokarang .

Wokken met de BK WOKARANG

De BK Wokarang is echt dé wokinnovatie voor de moderne keuken. De pan is daarnaast heel eenvoudig schoon te maken en hoeft niet met olie ‘ingebrand’ te worden, wat bij onze oude wadjan wel het geval was. Daarnaast hoef je tijdens het wokken de pan ook niet op te tillen of te schudden. De temperatuur in de wok blijft zo lekker hoog en dat is precies wat je wilt tijdens wokken. Ik maakte er in ieder geval met groot plezier dit recept voor Beef Teriyaki met noodles in klaar. Een overheerlijk Japans recept met een homemade teriyaki saus. En die oude wadjan van ons, tja, die staat inmiddels bij het grof vuil.

WINACTIE: BK Cookware Wokarang

Deze maand staat niet alleen in het teken van ‘Woktober’ maar deze dame viert ook nog eens haar verjaardag volgende week. Dus laten we er meteen een leuke winactie van maken waarbij je thuis lekker zelf aan de slag kunnen met heerlijk wokrecepten. Jij maakt komende week kans op een BK Easy Induction Wokarang 32 cm incl. wokspatel t.w.v. € 105,-. Deze Wokarang is geschikt voor alle warmtebronnen.

Hoe doe je mee?

  1. Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel ons wat jouw favoriete gerecht uit de wok(arang) is!
  2. Like het bericht op Facebook, Twitter en\of Instagram en tag in de comments nog meer fans van Aziatische wokgerechten die ook wel een gokje zouden willen wagen 🙂
  3. Meedoen kan tot en met zondag 25 (w)oktober 2020 en de winnaar ontvangt persoonlijk bericht.
  4. Let op! Het pakket wordt enkel verstuurd naar een afleveradres in Nederland.

*******************************. deze winactie is reeds gesloten – de wokarang is gewonnen door: Priya ******************************

Groetjes, Betty


Print

Recept: Beef Teriyaki met noodles

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.6 from 10 reviews

Het is WOKTOBER en dan mag een lekker wokrecept absoluut niet ontbreken. Dit Japanse wokgerecht noem ik Beef Teriyaki, want ik wokte biefstuk met champignons en paksoi. Geserveerd met udon noodles en een homemade teriyaki saus. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Method: bakken
  • Cuisine: Japanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram biefstukpuntjes
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 1 klein blikje edamame boontjes (80 gram)
  • 180 gram Udon Noodles
  • sesamzaad

Voor de teriyaki saus:

  • 6 eetlepels Soja Saus
  • 4 eetlepls Rijstewijn / Mirin
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel gehakte gember
  • ½1 tl maizena

Extra:

  • 1 BK Cookware Wokarang
  • zonnebloem-, of arachide olie
  • keukenpapier

Instructions

  1. Maak als eerste de teriyaki saus klaar. Volg hiervoor dit recept. Zet daarna het pannetje apart om af te koelen.
  2. In de tussentijd kun je vast de groenten voorbereiden. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de aanzet van de paksoi er af en trek de bladen los. Spoel goed onder een stromende kraan en laat uitlekken. Snijd het harige uiteinde van de bosuitjes en snijd deze vervolgens in ringetjes. Spoel de sojaboontjes af onder de kraan en laat uitlekken. Tot slot breng je vast een pannetje water aan de kook voor de noodles.
  3. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en snijd in stukjes of plakjes. Giet een laagje olie in de BK Wokarang en vervarm op hoge temperatuur. Voeg de biefstuk en schroei deze rondom dicht. Schep met je wokspatel uit de pan en zet apart.
  4. Breng de udon noodels in het pannetje water aan de kook en houdt de kooktijd van de verpakking aan.
  5. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe, zodat de bodem weer helemaal bedekt is en bak hierin de champignons gedurende 3 minuten zacht. Voeg de witte delen van de paksoi toe en wok deze ook mee gedurende 2 minuten. Tot slot voeg je de groene gedeeltes van de paksoi toe bak nog 1 minuut mee.
  6. Tussentijds giet je de noodles af in een vergiet. Spoel goed na met koud water en laat uitlekken.
  7. Leg de uitgelekte noodles en de helft van de bosui in de wokarang. Giet hier de helft van de teriyaki saus ove rheen en schep het geheel goed om gedurende 1-2 minuten. Proef en voeg eventueel wat meer teriyakisaus toe.
  8. Verdeel over 4 borden en top af met de rest van de bosui en strooi er wat sesamzaadjes overheen. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

In plaats van zelf biefstuk snijden kun je ook reeds gesneden biefstukpuntjes of beefreepjes kopen en gebruiken in dit recept.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze beef teriyaki met noodles wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met BK Cookware. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat een gave winactie. Hier komt de wok vaak tevoorschijn voor surinaamse bami, surinaamse nasi, noodles met groenten en vlees etc. En inderdaad na het wokken, kan ik bij wijze van nog een maaltje van het fornuis halen :-). Hoe gaaf zou het zijn om deze wok te winnen. En niet meer alles uit de wok vliegt;-p. We wagen een kansje mee voor deze te gekke prijs.

  • Heerlijk recept, ik ga het gauw uitproberen 👍🏼
    Mijn favoriete gerecht is heel veel soorten groenten door elkaar wokken en dan lekker met witte rijst en makreel erbij .

    Dit wordt nog lekkerder als het in een wokarang wordt bereidt.

  • Sinds de puber hier in huis ook soms moet koken heb ik wel een favoriet gerecht 😋.
    Mijn zoon is 17 en ik vind dat hij moet kunnen koken. Na wat discussie, puber hè, is hij aan de slag gegaan. Oosterse wraps kan hij heerlijk maken. Gemarineerde kipfilet, saus en groenten op een wrap. Hij vind het het beste wat er is want, Aziatisch en wraps is de beste combi.
    Ik denk dat hij deze week ook nog maar een keer kookt 😉

  • De beef teryiaki ga ik zeker proberen en heb ik ook al gepind. Ik kook een paar x per week rijst of noodle gerechten dus ik zou de pan heel graag willen winnen!

  • Wij zijn onwijs dol op garnalen ,en gamba’s en vis met noodles en knapperige groenten met een lekkere bite. Wokken wordt in dit huis heel vaak gedaan, het is letterlijk genieten wat er allemaal in de pan gebeurt.

  • Een favoriet wokgerecht is dan toch wel gamba's, knoflook, peultjes, groenten en oestersaus 👌 Heel tof om deze wok te winnen! 🍴

  • Kip/beef teriyaki noodles, pad Thai of een lekkere kai ting! Zou super zijn om deze te mogen winnen! 😍

  • Oehhh, ik kwam via Instagram hier voor het recept. En nu zie ik de winactie......Wat zou ik zo graag zo'n handige wok willen. Die rand is ideaal!! Dit recept is het eerste wat ik ga maken....
    Op dit moment is onze favoriet uit de wok toch wel Thaise wokschotel (kippendij filet in reepjes, rode ui, paksoi, paprika, peper, koriander, kokosmelk en Thaise currykruiden, heerlijk met witte rijst).

  • Ooo wat een mooie wok.
    Wat zou het mooi zijn om die te winnen.
    Voor in mijn nieuwe keuken, in mijn nieuwe huis.
    Daar hoort een nieuwe mooie wok bij.

    En dan kan de oude ook weg ;-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago