Hou jij wel van een lekkere volle en romige saus over je lasagne? Of misschien wel door door de pasta? Dan moet je zeker eens zelf bechamelsaus maken! Vele malen lekkerder dan uit een pakje en helemaal niet moeilijk! Ik laat je bij deze zien hoe bechamelsaus maken in zijn werk gaat.
Bechamelsaus is een witte gebonden saus, die bestaat uit 3 basisingrediënten: boter, bloem en melk. Deze traditionele saus kom je vaak tegen in de Italiaanse keuken wordt gebruikt als pasta saus of toplaag voor de lasagne. Zelf bechamelsaus maken is niet moeilijk, want er is een gulden regel voor: [ 1:1:10 ]. Dit vertaald zich ook wel naar: gelijke delen boter en bloem gebruiken, en naar verhouden een 10-voud aan melk. Zo kun je onderstaand recept altijd en overal aanpassen naar een hoeveelheid die jij wilt.
Uiteraard heb ik dan ook meteen wat heerlijke recepten voor je, zodat je na de bechamelsaus maken er een compleet gerecht bij op tafel kunt zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Italiaanse pannenkoekentaart? Gebruik hem als romige toplaag op deze vegetarische pastaschotel met spinazie en eieren, als romige saus voor deze pasta met worst en bloemkool en laten we uiteraard de topper lasagna Bolognese niet vergeten!
PrintExtra:
Eet smakelijk!
Groetjes Betty
BELANGRIJK: Om de juiste kookreactie te verkrijgen tijdens het maken van deze saus: Voeg je koude melk toe aan een warme roux. Mocht je afgekoelde roux gebruiken, zet de pan aan en giet hier direct hete melk bovenop!
VARIATIETIPS: Hoewel deze Italiaanse bechamelsaus maken met gedroogde tijmblaadjes of zelf oregano heerlijk is, kun je deze ook vervangen door bijvoorbeeld een kwart theelepel chilipepers, voor een pittige saus. Bij Hollandse groente, zoals broccoli of bloemkool is het ook heel lekker om juist nootmuskaat naar smaak toe te voegen.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…