Vlees Recepten

Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

Wij zetten graag onze tanden in een goed stukje vlees! En dan gooien wij voor het gemak een bavette op de barbecue. Weliswaar in Oosterse marinade, naar recept van BBQ kookboeken auteur Julius Jaspers!

Het is geen geheim dat wij in Huize Betty dol zijn op barbecueën, dus alle inspiratie op dit gebied hebben wij dan ook genoegd, check bijvoorbeeld eens deze 15x barbecue recepten voor zomer en winter. Als echte BBQ liefhebbers gaan we dan ook regelmatig aan de slag met een stuk vlees dat niet zomaar bij de supermarkt ligt. Met name lange of grote stukken vlees doen het perfect op de barbecue. Dus gingen we aan de slag met het maken van een bavette op de barbecue in Oosterse marinade.

BBQ workshop met Julius Jaspers

Ik denk dat we Julius Jaspers toch wel een beetje de barbecue koning van Nederland mogen noemen? Hij is altijd wel te vinden in de buurt van een Big Green Egg (op festivals e.d.) en ik zie hem er altijd de mooiste stukjes vlees van af halen. Dus als ik mee mag naar zijn BBQ workshop in het Miele Inspiratiecentrum in Vianen, dan ben ik ook helemaal door het dolle heen. Manlief was zelfs een tikkeltje jaloers op me.

Tijdens deze middag leert de barbecue maestro ons diverse grill methodes en uiteraard gaan we aan de slag met heerlijke barbecue recepten van zijn hand. En wij kregen dan ook een prachtige Skirtsteak, een stuk ‘werk vlees’ uit het middenrif van de koe, welke in een Oosterse marinade wat ‘soepeler’ werd gemaakt. En daarna uiteraard gegrild op de barbecue. Thuis vervangen wij de Skirtsteak alleen door een bavette, ook wel Flank Steak, afkomstig van de vang van de koe en dus ook een stuk ‘werk vlees’. Maar perfect passende bij het recept van de Oosterse marinade die ik van Julius mee kreeg.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x

Ingredients

Scale
  • 3 tenen knoflook,
  • 2 spaanse rode pepers,
  • 6 bosuien,
  • 3 stengels citroengras, platgedrukt,
  • 200 ml sojasaus,
  • 30 gram Sriracha chilisaus,
  • 600 gram runder bavette (Flank Steak), ongeveer 2 cm dik.

Instructions

  1. Maak als eerste de Oosterse marinade: Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen en de zaden van de spaanse pepers en snijd fijn. Snijd de bosui in ringen en kneus de citroengras stengels.
  2. Meng de sojasaus met de knoflook, spaanse peper, bosui, citroengras en Sriracha saus. Marineer de bavette hierin, gedurende 1 uur. Zo kan het vlees ook mooi op kamertemperatuur komen.
  3. Haal vervolgens het vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en trim eventuele stukjes vlies of harde stukjes.,
  4. Bereid de barbecue voor op directe warmte van 250 graden. Grill de bavette op de barbecue in circa 8-10 minuten (medium rare). Haal het vlees van de bbq, dek licht af met zilverfolie en laat 10 minuten rusten.
  5. Snijd de bavette ”dwars op de draad’ in dunne plakken van 1-2 cm dik en serveer direct.

Heel veel BBQ plezier!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago