Mama & Kind

10x Makkelijk recepten voor Moederdag

Wil jij moeders dit weekend verrassen met wat lekkers? Maak dan een van deze 10x makkelijke recepten voor moederdag! Zo kunnen de kleintjes lekker zelf aan de slag met niet al te ingewikkelde recepten om mama in het zonnetje te zetten. Maar uiteraard ook de nodige lekkers om mee te kunnen nemen.

Wat zijn typische moederdag recepten?

Allereerst mag elke mama wel een lekker ontbijtje verwachten voor Moederdag. Of dit nu op bed is, of samen met de kids aan tafel is lekker aan jullie. Maar het idee is natuurlijk dat de kids met de overige ouder lekker aan de slag kunnen gaan in de keuken. Hieronder heb ik dus een aantal ontbijttips, maar ook koekjes, snackballetjes of andere fijne versnaperingen die je kunt maken voor moederdag. Want hoe leuk is het om mama een doosje met je ‘eigen’ koekjes cadeau te geven. Knoop er een mooi strik omheen, of serveer een mooi ontbijt met een roos en maak er een mooie dag van!


10x Makkelijke recepten voor Moederdag


— Moederdag Ontbijt —

1.Gevulde Croissants met amandel

Bij een ontbijtje op bed mogen croissants natuurlijk niet ontbreken! Deze Italiaanse zoete croissants met amandelspijs en pijnboompitten zijn verrukkelijk met een zachte cappuccino en laten mama heel eventjes in Italië wanen.


2. Friese Wentelteefjes met suikerbrood

Wentelteefjes voor het ontbijt, zijn altijd een goed idee. Voor dit recept gebruik je (Fries) suikerbrood voor wentelteefjes. En een scheutje melk en ei heeft bijna iedereen wel in huis!


3. Toast met avocado en gepocheerde ei

Okee, dit is een recept waar de andere ouder misschien wel even bij moet helpen. Zeker als het om hele kleine kinderen gaat. Maar een ei pocheren vinden veel kids vaak erg interessant om te maken. Combineer lekker met toast met avocado en het feest is compleet.


4. Cruffins met frambozen en witte chocolade

Met een koelvers rol croissantdeeg kan iedereen in een handomdraai een heerlijk ontbijtrecept op tafel toveren. Deze Cruffins met frambozen en witte chocolade zijn een heel leuk en makkelijk moederdag recept.


5. Chocolate Chip Pancakes

Dit is zo’n geweldig pancakes recept. Chocolate chips Pancakes met kokos en lekker yoghurt of kwark voor erbij. Dat is heerlijk wakker worden voor alle mama’s!


6. Groene ontbijtsmoothie met kiwi

Fruit is gezond, bevat veel vitamientjes en is vezelrijk. Deze romige ontbijtsmoothie met kiwi is een heerlijke zachte verrassing voor het hele gezin om van te smullen.


7. Ei – bacon muffins

Heerlijke hartige muffins uit de oven met ei en bacon. Makkelijk om te maken en zo lekker om van te smullen!


— Om lekker te snacken of mee te nemen —

8. Hartjes koekjes met glazuur

Zelf koekjes maken is altijd een leuke bezigheid met kleine kinderen. Verras mama van ook met een doosje zelfversierde zanddeeg koekjes met glazuur.


9. Gezonde chocolade truffels met cranberry

Heb je wel eens zelf bonbons gemaakt? Deze gezonde chocolade truffels met cranberry zijn heel gemakkelijk om te maken en een feest om op te eten! Verras mama dus met een mooi doosje met grote strik er om heen!


10. Muffins met frambozen en kokos

Mijn dochter en ik houden wel van een thee-party en daar serveren we dan uiteraard wat lekkers bij, zoals deze muffins met frambozen. Ook op moederdag pakken we graag uit met wat lekkers en kleins voor bij de koffie. Ook leuk om mee te nemen naar Oma!


Nou met deze 10x makkelijke recepten voor Moederdag moet het vast helemaal goed gaan komen zondag! Ook leuk: deze 30x recepten voor Valentijnsdag! Hier vind je ook genoeg inspiratie met hartjes om mama mee te verrassen! Laat je me weten welk recept jij gaat maken? Heel veel plezier en eet smakelijk natuurlijk!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 10x Makkelijke recepten voor moederdag wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago