Vis Recepten

Noedelsalade met makreel en mango

Eens per week vis op het menu? Geen probleem met dit kleurrijke Aziatische gerecht met gerookte makreel met mango heg je een heerlijke, gevulde maaltijdsalade die je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Deze Noedelsalade met makreel en mango is zelfs compleet glutenvrij dus geniet er zeker van!

Deze makreelsalade met mango was een groot succes

Ik heb mezelf voorgenomen om wat vaker vis te eten. De meeste vis is namelijk hartstikke gezond, voornamelijk door de omega 3-vetzuren die je nagenoeg bijna niet uit andere voedingsstoffen kunt halen. Ik merkte op dat vis recepten bijzonder weinig bij ons tafel verschijnt, dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Deze lekkere Aziatische noedelsalade met makreel en mango was een groot succes, dus dat smaakt naar meer! Hij ziet er zeker een beetje tropisch uit en door de noedels maak het een overheerlijke en vullende maaltijd salade met vis! Die overigens ookheel geschikt voor dit najaar is hoor!

Nog meer lekkere recepten met vis

Smaakt deze makreelsalade met mango naar meer? Op Betty’s Kitchen hebben we nog meer lekkere recepten met vis! Met gerookte makreel maak je namelijk ook deze Deense aardappelsalade met makreel en haricot verts. Ken je ook dit recept van garnalen met avocado en crème fraîche al? Of deze tuna melt nachos om van te watertanden? Helemaal van dit seizoen zijn natuurlijk de Hollandse mosselen, dus moet je eens een mosselpannetje gaan maken! En als je toch die barbecue nog een sling geeft, maak dan ook eens deze Aziatische zalmburgers! Oh my dat wordt lekker genieten van nog meer lekkere recepten met vis!


Print

Recept: Noedelsalade met Makreel en Mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Eens per week vis op het menu? Geen probleem met deze kleurrijke gerookte makreelsalade met mango, noedels en een Aziatische twist. Het is een lekkere, gevulde maaltijdsalade met makreel die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis

Ingredients

Scale
  • 2 stuks gerookte makreel
  • 1 mango
  • Een bos radijsjes
  • Een halve komkommer
  • Een hand rucola
  • Handje pinda’s (ongeroosterd en ongezouten)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 4 el. zoete chilisaus
  • +/- 100 gram rijstnoedels
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de noedels af en roer er eventueel wat olie doorheen zodat de noedels niet aan elkaar plakken. Zet nog even apart.
  2. Schil ondertussen de mango en snij in plakken. Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes. De komkommer schil je met een fijnschiller in dunne plakken. Snij of scheur de makreel met je handen in kleine stukken.
  3. Meng in een serveerschaal de (lauwwarme) noedels met de makreel, radijsjes, mango en de rucola. Rol de plakken komkommer op tot rolletjes en leg deze rondom de rand van de schaal.
  4. Verdeel de chilisaus, sesamzaadjes en pinda’s over de salade. Voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Aziatische noedelsalade met makreel en mango gaat maken.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…

2 dagen ago

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

Pasta is wereldwijd geliefd en bekend, daarom is 25 Oktober uitgeroepen tot World Pasta Day!…

4 dagen ago

Kaneelbrood halloween ontbijt

Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit 'cinnabon' ontbijt geef je deze…

6 dagen ago

10x Kidsproof uitjes in Utrecht (Herfstvakantie tips met kinderen)

De herfstvakantie is inmiddels alweer begonnen en voor veel ouders betekent dit dagjes uit met…

1 week ago

Groene Monster Pasta (Halloween)

Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween…

1 week ago

Kweeperenjam maken

Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…

2 weken ago