Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze aubergineballetjes met couscous, champignons en walnoten gemaakt. Een lekker vegetarisch alternatief voor gehaktballetjes. Deze groenteballetjes zijn lekker en gezond en zitten boordevol groenten!
In het onderstaande recept staat omschreven hoe je de aubergineballetjes zelf maakt. Je kunt ze met een dipsaus of salsa als borrelhap serveren, of als vegetarisch hoofdgerecht zoals ik deed. Ik bereidde ze met tomatensaus en couscous, zoals je op de foto kunt zien. Terwijl de balletjes in de oven liggen, heb je je handen even vrij om de rest van het recept te bereiden. De tomatensaus kun je natuurlijk kant en klaar kopen in de supermarkt, of je maakt een simpele homemade tomatensaus waar je zelf extra gember aan toevoegt.
Nog meer recepten met CousCous
Wil je eens wat anders dan pasta of rijst bij de maaltijd? Dan is couscous een heerlijke koolhydraat toevoeging voor je maaltijd. Couscous of koeskoes is grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika en kom je daarom ook regelmatig tegen bij recepten uit bijv. de Marokkaanse keuken. Ik maakte er bijvoorbeeld ook al eerder deze gepofte aubergine met couscous mee klaar. Betty heeft een heerlijk Marokkaanse Couscous salade met kip en abrikozen voor je op de site gezet. En deze couscous met falafel is ook zeer zeker een aanrader om eens te maken. Geniet dus heerlijk van nog meer recepten met couscous.
Een heerlijk mediterraans recept voor couscous met een simpele tomatensaus en daarbij vegetarische ‘gehakballen’ van aubergine en champignons. Deze Aubergine balletjes zijn verrukkelijk en heerlijk voor een dagje zonder vlees!
Voor de tomatensaus:
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Dank je wel weer voor dit recept
graag gedaan! Eet smakelijk!