(Sponsored) – Het is weekend en dat mag gevierd worden met taart. Vandaag heb ik dan ook een heerlijk recept voor appel notentaart voor jullie. Ja, net zoals een gewone ouderwetse appeltaart heeft deze ook een zanddeegkorst, maar ook een heerlijke vulling van appels en amandelspijs en dan afgetopt met heerlijke gebakken noten.
Deze appel notentaart met zanddeeg en amendelspijs is geinspireerd door een taart die ik vroeger dikwijls bij LaPlace (mijn bijbaantje) maakte. Het was een van mijn favoriete taarten en dat kwam natuurlijk door die crunchy noten topping. Het originele recept heb ik niet weten te bemachtigen dus ik maakte er mijn eigen creatie van, die toch best heel goed gelukt is hoor! Heb je echter niets met noten, dan kun je ook altijd nog mijn oma’s klassieke appeltaart maken. Daarnaast is de appeltaart tosti van onze Nanda ook een aanrader als je van appeltaart houdt. Maar lees snel hieronder verder voor een topadresje voor je noten!
Als je op zoek bent naar een goed online adres voor (on)gebrande noten en bakbenodigdheden, dan ben je bij de Notenshop aan het juiste adres. Dit familie bedrijf begon ruim 50 jaar geleden met het branden van pinda’s en is vandaag de dag uitgegroeid tot online specialist van noten, superfoods, bak-ingredienten, chocolade producten, muesli & granen, zaden & pitten en diverse gedroogde fruitsoorten. Alles keurig netjes verpakt en gratis verzending boven de € 35,-.
Maar wat ik het mooiste vind, zijn de RAW notenmelanges, die dus ideaal zijn voor het bakken van gezond(ere) taarten. En zelfs de ‘gezouten’ noten zijn niet te zout, en heerlijk om zo uit het vuistje te eten, zonder meteen dorst te krijgen. Men maakt tegenwoordig ook een eigen granola (aanrader) en levert dus heel veel superfoods en raw producten die ik wekelijks over mijn smoothie bowls en yoghurt ontbijtjes strooi. Daarnaast is een deel van het assortiment ook biologisch. Neem dus zeker eens een kijkje in het ruime assortiment van de Notenshop. Op onze facebook pagina kun je deze week zelfs een compleet pakket met producten winnen, om kennis te maken.
Uit voorliefde voor die heerlijke RAW noten, deel ik vandaag dus het recept voor Appel notentaart. Geïnspireerd door mijn eerste baan, maar natuurlijk wel volgens recept en smaak van Betty. Dit is in ieder geval hoe je hem maakt:
(Taart voor 10 personen)
Bewaartip: deze appel notentaart kan maximaal 2 dagen bewaard worden. De bodem wordt namelijk helemaal zacht door de appels en amandelspijs. Je kunt hem gerust op het aanrecht bewaren, maar dan wel afgedekt of onder een taartstolp.
Eet smakelijk en alvast heel veel succes met het meedoen aan de winactie!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met de Notenshop. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Kun je de taart ook - in stukken - invriezen? Of wordt de bodem dan zompig?
Hi Winny,
het ongebakken deeg kun je zonder problemen invriezen, net zoals met de zandkoekjes die je er van kunt maken.
Een reeds gebakken appeltaart is ook mogelijk (wel goed laten afkoelen), maar ik vind hem dan een heel stuk minder lekker.
Probeer het zelf eens.