Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol is een heel bekend Italiaans aperitief gemaakt van o.a zure sinaasappel. De kenmerkende oranje kleur heeft vele terrassen reeds gesierd en is tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend lekker om van te genieten op een zomerse namiddag of tijdens de vrijdagmiddag borrel (vrij-mi-bo).
Als je ooit in Noord-Italie (Veneto regio) op vakantie bent geweest, dan ben je ongetwijfeld ook deze oranje cocktail op de terrassen tegengekomen. Een spritz is namelijk een heel populair alcoholisch drankje dat als aperitief wordt gedronken. De basis is een likeur zoals Aperol of Campari, waar vervolgens prosecco of witte wijn en bruiswater aan wordt toegevoegd. Het geeft een heerlijke sprankelend drankje waar velen dol op zijn. Hieronder geef ik het recept van mijn favoriete Aperol Spritz cocktail, want zoals met veel dingen: ook dit drankje kent verschillende verhoudingen en voorkeuren per restaurant of streek.
Zodra de eerste lentezon aanbreekt en de terrassen weer open gaan, duiken velen in een kleurrijk glas met Aperol Spritz! Niet alleen in Italie maar inmiddels ook in ons land. En zeker nu de temperaturen oplopen en we ook weer vaker buiten gaan eten is een zomerse aperitief helemaal in trek. Maar uiteraard heb ik nog meer lekkere zomerse cocktails voor je op de website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Peruaanse Pisco Sour cocktail met schuimlaagje? Check ook dit artikel met 10x DE klassieke cocktails voor elke gelegenheid zoals de Pina Colada, Mojito en Cosmopolitan. Daarnaast heb ik ook nog 10x zomerse Cocktails van bekende drankmerken online staan! Ga je liever voor alcoholvrij? Dan zijn deze 7x Alcoholvrij Gin Tonic recepten een echte aanrader voor je! Proost!
Het zomerdrankje uit Noord Italie welke zeer geliefd is onder de Nederlandse vakantiegangers. Met de knaloranje Aperol aperitief. Je maakt deze Aperol Spritz cocktail door de verhouding 3: 2: 1 aan te houden. Dit houdt in 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruiswater. Ik gebruik hiervoor het liefst mijn grote barmaatje van ca 40 ml.
Extra:
Proost! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een Aperol Spritz Cocktail wilt gaan maken.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…