Print

Recept: Zebra Cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.9 from 7 reviews

Een plakje cake hoort nou eenmaal voor bij de koffie en verjaardagen. Deze zebra cake uit het Lekker & Simpel ZOET kookboek is een laagjes cake van afwisselend vanille en chocolade cakebeslag. 

  • Author: Uit Lekker & Simpel 'Zoet' Kookboek
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 10-12 personen 1x
  • Category: Cake
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 250 ml zonnebloemolie +extra
  • 200 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 tl vanille aroma
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 20 gr cacaopoeder
  • 1 eetlepel bloem

Extra:

  • springvorm met doorsnede 22 cm
  • bakpapier
  • 2 mengkommen
  • hand garde 
  • 2 plastic spuitzakjes (of gebruik zip lock zakjes)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de springvorm in met een beetje extra olie en bekleed met bakpapier.
  2. Het beslag gaan we verdelen over twee komen. Meng in elke kom 2 eieren, 50 ml melk, 125 ml zonnebloemolie en 100 gram suiker. Schep hier vervolgens ook 150 gr zelfrijzend bakmeel en een snufje zout bij in elke kom.
  3. In 1 kom voeg je nog een eetlepel extra bloem toe. En in de tweede kom voeg je de cacao toe. Meng beide kommen goed door en schep elk afzonderlijk in een eigen spuitzakje.
  4. Spuit nu een dotje beslag in het midden van de springvorm. Je kunt het eventueel ook ‘lepelen’. Heb beslag is vrij vloeibaar en zal een beetje uitlopen. Spuit in het midden hiervan met de andere spuitzak een dotje beslag. Ga zo door, telkens afwisselend van spuitzak tot je al het beslag hebt opgemaakt.
  5. Zet de zebra cake in de oven en bak gedurende 40 minuten gaar. Steek er een prikker in om te kijken of deze er schoon uit komt. Dan is in ieder geval de cake klaar!
  6. Laat na afloop 10 minuten koelen in de vorm, alvorens de rand te verwijderen. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.  Snijd in punten alvorens het serveren.

Eet smakelijk!

Notes

  • Zet de cake in de oven en verlaag de temperatuur naar 160 graden (145 hete lucht). Bak de zebra cake gedurende 1 uur gaar. Deze lagere temperaturen zorgen er voor dat de bovenkant minder snel ‘scheurt’.
  • Je bewaart hem het beste in een stuk bakpapier en zilverfolie omwikkeld en koel en droog op het aanrecht. Max. 4 dagen.