Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een ontzettend leuk vegan recept voor jullie in petto! Tijdens de feestdagen raakte ik namelijk helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan met vegan coquilles van koningsoesterzwam. En het resultaat was een groot succes! Het recept is vegan, glutenvrij en lekker low carb dus geniet er heerlijk van!
Zo rond de kerstdagen kwam ik diverse recepten tegen op social media voor vegan coquilles. Het is namelijk het seizoen van de koningsoesterzwam en die dikke steel heeft een prachtige vleesachtige structuur en mag niet ontbreken in dit recept! Door de ronde vorm kun je er dus mooie plantaardige coquilles van snijden en bakken in bijvoorbeeld knoflook of sojasaus. De combinatie is voortreffelijk en ik bedacht er dan ook nog een puree van knolselderij en gebakken zeekraal bij om het geheel te complimenteren. Dit recept is een ideaal kerst voorgerecht voor 4 personen. Maar je kunt hem ook op elke andere dag, zoals deze vegetarische maandag als hoofdgerecht voor 2 serveren.
En… wat vinden jullie van dit vegan alternatief voor coquiles maken? Paddestoelen staan er sowiezo om bekend dat ze goede vleesvervangers zijn dankzij hun typische structuur. Daarom vind je op deze website nog meer heerlijke vegan variatie recepten met paddestoelen. Vier het voorjaar met broodjes pulled mushroom en waan je weer even op een food festival in de buitenlucht! Maar ook een winterse en vegetarische (of zelfs vegan) stoofvlees van aubergine en paddestoelen is een absolute aanrader! Wat dacht je overigens van deze soep van aardpeer met truffel en paddestoelen? Altijd een lekkere combinatie! Maar pasta met salieboter en paddestoelen is ook een recept dat het altijd goed doet! Geniet er lekker van dus!
Dit recept voor vegan coquilles is een ideaal kerst voorgerecht voor 4 personen. Maar je kunt hem ook op elke andere dag als hoofdgerecht voor 2 serveren. Serveer de in sojasaus gebakken koningsoesterzwam met knolselderij puree en gebakken zeekraal.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit vegan coquilles van koningsoesterzwam wilt gaan maken!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…