Nagerechten

Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad

Na regen komt zonneschijn..  dat was afgelopen week wel heel erg duidelijk, want na een dagje shoppen in Amsterdam kwam ik gisteren volledig verbrand thuis. Tijd om de schaduw op te zoeken en een verkoelend ijsje eten. Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad wel te verstaan.

Afgelopen maand kreeg ik van Fonq.nl een Zoku Quick Pop Maker opgestuurd, met de vraag of ik hier een heerlijk ijsjes recept mee kon maken. Omdat ik bezig was met de detox, werd dit spontaan een heel gezond ijsje van gepureerd fruit en een vleugje kokosmelk. Ik waande mij meteen in Tropische sferen, dus moest uiteraard ook dit recept voor tropische ijsjes met mango en ananas met jullie delen.

Check hier nog veel meer lekkere IJS recepten van onze site!

Zoku Quick Pop Maker

Zelf thuis ijsjes maken wordt een kinderspel met de Zoku Quick Pop Maker. Het basis element is letterlijk een koelblok dat je in de vriezer bewaard. En op het moment dat je zin hebt in een ijsje, haal je de vorm uit de vriezer, steekt de stokjes erin en vult met een heerlijk (gezond) ijsmengsel. Het ijsje vormt zich letterlijk als je er naar kijkt, want binnen 10 minuten ben je klaar.

Tropische IJsjes maken

Alleen even de schroefdop aandraaien tot je POP hoort en je trekt de tropische ijsjes met mango eenvoudig uit de Zoku Quick popmaker. En dan kun je meteen een nieuwe batch vullen en laten opstijven. Een gekoeld element kan achter elkaar voor 3×3 ijsjes gebruikt worden. Daarna zou je het hem weer in de vriezer moeten plaatsen, voor een volgende keer.


Print

Recept: Tropische IJsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 6 stuks

Ingredients

Scale
  • 1 mango,
  • 4 schijven ananas (op sap),
  • 75 ml kokosmelk,
  • 23 theelepels  chiazaad,

Extra:

  • een blender (of een staafmixer + hoge kan).
  • Zoku Quick Pop Maker

Instructions

Zo maak je de Tropische IJsjes met mango:

  1. Zet de Zoku Quick Pop Maker 24 uur van tevoren in de diepvries.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in stukken. Laat de ananasschijven uitlekken op keukenpapier en snijd in stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer in een hoge kan) en pureer tot een vloeibare massa. Zet vervolgens in de koelkast om goed af te koelen.
  4. Strooi eventueel wat extra chia zaadjes tegen de zijkant of bodem van de Zoku Quick Pop Maker (dit geeft een speels effect).
  5. Schenk de mangopuree in de Zoku Quick Pop Maker, steek hier direct de bijgeleverde stokjes in en wacht tot de ijsjes hard zijn (7-10 minuten), alvorens deze uit de vorm te verwijderen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Mediterraanse Traybake met Orzo

Wil je het zelf lekker makkelijk maken voor het diner? Een pasta maaltiBen jij al…

31 minuten ago

Vegetarische pizza quesadillas

Deze vegetarische pizza quesadillas wil je proeven, Meatless Monday of niet! Heel gezond zijn ze niet, want…

2 dagen ago

Deense aardappelsalade met makreel

Op zoek naar een lekker recept met gerookte makreel? Met deze voorgegaarde vissoort zet je…

5 dagen ago

10x Recepten met Kokos (zoet en hartig)

Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…

1 week ago

Gegrilde little gem met Gorgonzola en zomerfruit

Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

2 weken ago