Categories: Persoonlijk

Nom Nom Nom TAG – 10 vragen aan Betty

Ik ben getagd door Lianne van Focus on Foodies! Er gaat namelijk al een poosje een vragenlijst rond onder de foodbloggers, waarbij je de persoon achter de blog beter leert kennen. Telkens tagt een foodblogger weer een andere foodblogger, en zo komen er steeds meer mini interviews met deze Nom Nom Nom tag. Deze tag bestaat uit 10 vragen die gaan over de eetgewoontes van een foodblogger..  Nom Nom Nom klinkt natuurlijk als iemand die lekker zit te smikkelen.

1. Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik begin mijn dag altijd met een glas warm water met citroen. Er zijn genoeg mensen die dit niet weg krijgen op de nuchtere maag, of het gewoon te zuur vinden. Ik vind het heerlijk en een goede vervanger van een kopje koffie. Ik kan mij nu geen ochtenden zonder meer voorstellen. Andersom ben ik een moeilijke vis-eter. Vroeger lustte ik nooit vis, maar ben het mezelf langzamerhand aan het aanleren. Het is immers heel gezond. En tegenwoordig durf ik zelfs in een restaurant een stukje vis te bestellen en ik kook alleen met MSC goedgekeurde vis.

2. Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Iets met hummus! Ik eet al nauwelijks brood, maar ik kan zo genieten van brood dippen in een flinke pot hummus. Ik zal er dan ook nog een paar plakken avocado en zongedroogde tomaatjes op doen. En misschien ook nog een plak parmaham of serranoham, gewoon omdat het kan. Gezien de Mediterraanse smaken zal ik hem waarschijnlijk: Escape to Hummus Ville noemen.

3. In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Onlangs heb ik mogen eten bij Restaurant Niven in Rijswijk. Niets voor niets met een Michelin-ster notering, want ik wilde aan het einde van de avond helemaal niet meer weg. Na 10 (!) gangen vond ik het jammer dat het over was. Ik had er gerust de hele avond kunnen blijven zitten, zo intens heb ik er genoten. De sfeer was uiteraard ook heel goed.

4. Wat kook je het liefst (en eigenlijk te vaak)?

Eieren! Ik kan echt elke dag eieren eten bij het ontbijt. Gekookt, gebakken, gepocheerd, maakt niets uit. Maar je kan er ook elke denkbare groente in mee bakken, of serveren met zoute en krokante bacon of spekreepjes. Maar ik zou dit eigenlijk meer moeten afwisselen met mijn andere ontbijt-favorieten: smoothies en havermoutpap. 

5. Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Och jee.. die lijst is lang zeg… In ieder geval goede curry’s, een toetje of taart met veel rood fruit, en ook nog iets met brood. Ik moet het nog een beetje uitwerken maar het zal ongetwijfeld hier voorbij komen.

6. Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

95% zelf koken, want dan heb ik gewoon de touwtjes in eigen handen, en ben ik baas over mijn eigen buik. Maar… ik kan zo intens genieten van een goed restaurant: nieuwe gerechten ontdekken en dingen proeven die ik thuis nooit klaar maak. Daarnaast is het ook wel lekker dat een ander dan eens voor mij kookt, dus daar zou ik graag de overige 5% aan verdelen.

7. Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Detoxen! Geen gluten, geen suikers, geen vlees/gevogelte. Maar gewoon veel groente, fruit, noten en vis. Verandering van spijs doet wonderen, en ik voel me altijd zoveel beter en fitter als ik een aantal dagen detox-proof hebt gegeten. Je kunt hier meer over terug lezen in mijn detox dagboeken.

8. Wat is je favoriete toetje?

Ik eet bijna nooit meer een toetje, want hier gaan toch vaak suikers of volle room in. Maar als ik dan van mezelf een keertje mag genieten, dan ga ik toch wel voor iets met karamel of chocolade. Een mud cake, een chocolade-karamel taart of brownies wordt ik heel blij van, maar ook een banoffee pie met de perfecte balans van banaan, karamel en ongezoete slagroom. Als je het dan toch doet.. doet het dan goed…

9. Ben je ergens allergisch voor?

Schelp en schaaldieren! Daar gaat mijn gezicht van opzetten, krijg ik heel erg jeuk en rode plekken van. Het zelfde geldt voor bepaalde vruchten zoals kiwi’s, aardbeien, perzik..  Daarnaast ben ik ook gevoelig voor koemelk. Een keer in de week een cappuccino drinken gaat vaak nog goed, maar drie dagen achter elkaar zorgt voor een flinke huid eczeem. En ik krijg last van een opgezette buik na het eten van gluten (brood, pasta etc). Ik  ben dus nogal een gevoelig typje, maar weet inmiddels heel goed wat ik beter kan vermijden. Niet voor de rest van mijn leven hoor.. eens in de zoveel tijd probeer ik het weer en kijk hoe ik reageer. Soms groei je namelijk over je allergie heen. Dit had ik namelijk met appels: na 12 jaar kon ik deze eindelijk weer eten.

10. Deel een handige kooktip:

Gebruik een citroen om je eten te conserveren, dat doen fabrikanten immers ook, en dat kun jij ook doen. Voeg citroensap toe aan zelf gemaakte jam met weinig suiker. Hoe minder suiker hoe sneller het bederf, maar de citroen gaat dat juist weer tegen. Maar citroensap helpt ook tegen het verkleuren van o.a. appels en avocado. Hier gebruik ik vaak citroensap uit een flesje voor: spuit een beetje sap op het snijvlakken van een gehalveerde vrucht. Laat de pit zitten, stop in een boterhamzakje en bewaar in de koelkast. En van de citroenen die je over hebt, maak je makkelijk fruit water voor zomerse dagen van , of een detox drankje als vervanger van koffie.

Zo! dit waren de 10 vragen van de Nom Nom Nom tag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen? Mocht je zelf misschien ook een leuke vraag voor mij hebben, laat dan gerust een comment achter onder aan deze pagina.

Bij deze tag ik dan ook meteen drie andere foodie collega’s, namelijk: Wendy van Foodie Moods , Alex van Serve with Cream en Simone van Simones Kitchen om van mij dit stokje over te nemen. Ik ben namelijk heel benieuwd naar hun antwoorden op de Nom Nom Nom tag vragenlijst.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat leuk om op deze wat meer over jou en food te lezen :) Leuke vragen! Elke dag een glas water met citroen zou ik zelf niet wegkrijgen denk ik. Ik drink daarentegen wel bijna alleen maar water gedurende de dag. Geef mij maar een kopje koffie om de dag mee te beginnen ;)

    • Hi Desiree,
      af en toe gun ik mezelf ook nog wel een kopje koffie hoor, maar ik heb het gelukkig niet meer ' nodig' :-)

    • Hi Danielle,
      ik begrijp niet goed wat je bedoeld? Deze blogpost is een interview en geen recept?
      groetjes, Betty

  • Ooo wat leuk Betina! En dank je wel voor de eer...:) Ik zal er eens vooran zitten van de week. Best lastige vragen zie ik al!!!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago