Vlees Recepten

Taughetti met Bolognesesaus (pasta gemaakt van tauge)

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, is mijn #bikinibodychallenge van start gegaan! En daar past dit recept voor taughetti met Bolognesesaus perfect bij. Deze weken staan in het teken van gezond(er) eten, en dat betekent dat ik mijn geliefde pasta ook vervang door 100% groente alternatieven, zoals courgetti en taughetti.

Pasta vervangen door Taughetti

Voel je dus totaal niet schuldig voor het naar binnen werken van dit anti-pasta gerecht, maar zie het als een gezonde afwisseling op pasta. En pak meteen die kans aan om meer groente te eten. Het is tevens ook nog eens een super makkelijke maaltijd! Tip! je kunt de groente vers snijden voor dit gerecht, maar je kunt ook heel handig een zak voorgesneden wokgroente aanschaffen. Neem dan wel een variant waar wortel in zit, voor die typische Bolognese smaak!

Nog meer taughetti en courgetti recepten!

Ben jij ook fan van deze 100% groente spaghetti? Naast deze taughetti met bolognese saus kan ik je deze Taughetti met biefreepjes en teriyakisaus ook zeker aanraden! Maar dat is nog niet alles: maak ook eens een keertje vegan, low carb en glutenvrije pasta van reepjes courgette! Wat dacht je van deze courgetti met champignons en maissaus of mijn grote favoriet tijdens een balansdag: courgetti met tonijn. Check hier sowieso 10x courgetti recepten op een rijtjes. Ik ben benieuwd welke jouw favoriet wordt!


Print

Recept: Taughetti met Bolognesesaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, is mijn #bikinibodychallenge van start gegaan! En daar past dit recept voor taughetti met Bolognesesaus perfect bij. Deze weken staan in het teken van gezond(er) eten, en dat betekent dat ik mijn geliefde pasta ook vervang door 100% groente alternatieven, zoals courgetti en taughetti.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200250 gram rundergehakt,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 250 gram gesneden groente: ui, paprika, wortel en courgette, (of kant en klaar in zak)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 200 gram tauge,
  • olijfolie,
  • peper en zout,
  • verse basilicum en/of oregano.

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Pers het teentje knoflook uit en breng op smaak met peper & zout.
  2. Voeg vervolgens de gesneden groente toe en bak aan gedurende 3-4 minuten. Voeg de tauge toe en bak mee gedurende 1 minuut. De groente zal heerlijk zacht worden.
  3. Giet de gepelde tomaten erbij. Knijp de tomaten fijn met de hand of gebruik een puree stamper. Breng aan de kook, draai het vuur later en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet eventueel een scheutje water in de pan, als het te droog wordt.
  4. Voeg in de laatste minuut een klein handje gescheurde basilicum en/of oregano blaadjes toe, en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Grappig! Met de taugé wordt het een soort Aziatisch meets Italiaans op één bord. Het lijkt me wel lekker door het knapperige van taugé.

  • Vandaag gemaakt, smaakte heerlijk! De knapperige bite van de taugé was verrassend lekker, miste geen spagetti .

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago