Als je in een van de Slavische landen bent geweest dan ben je dit gerecht waarschijnlijk wel eens tegengekomen. Deze Syrniki zijn zachte zoete kaas pannenkoekjes die als ontbijt worden geserveerd. Ik vind ze een soort Russische tegenhanger van American Pancakes. Gewoonweg anders, maar zo lekker dat dit gewoon een keertje moet proeven.
De naam is een afgeleide van het Slavische of Russische “syr” (сыр) dat kaas betekent. Deze Syrniki maak je met uitgelekte huttekase (cottage cheese), suiker, eieren en bloem. Ze zijn zacht en een beetje zoet van smaak en worden traditioneel met zure room (smetana) en kersenjam geserveerd. Soms worden er gewelde rozijnen of ander gedroogd fruit door het beslag heen gemengd, maar dat is dus optioneel. Serveer de kaas pannenkoekjes als ontbijt of zelfs als dessert. Ze vullen goed en zijn een leuk alternatief ontbijt voor brood of pancakes.
Naast deze heerlijke zoete kaas pannenkoekjes genaamd syrniki, staat de Russische keuken ook bekend om blini! Een beetje te vergelijken met onze poffertjes, zijn deze hartige variant heel fijn om te serveren met gerookte zalm en zure room. Kaviaar kan zelfs ook nog. En laten we natuurlijk niet het fameuze recept voor verrukkelijke Beef Stroganoff met champignons niet vergeten! Een heerlijke stukken gebraden vlees met een romige saus van tomaten, paprika en vodka. Zo lekker en het bewijst dat die Russische recepten echt het proberen waard zijn.
Benieuwd hoe de video voor deze ‘Syrniki’ maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!
Dit is een recept voor verrukkelijk zachte zoete kaas pannenkoekjes voor het ontbijt. Deze zogehete ‘Syrniki’ zijn een geliefd recept in Slavische landen en ze zijn lekker met zure room en kersen jam!
Voor erbij:
Extra:
Prijatnogo apetita! (= eet smakelijk!)
Variatietip: wel 30 gram rozijnen in heet water gedurende 15 minuten. Giet af en laat aan de lucht drogen. Kneed deze door het kaasbeslag alvorens hier pannenkoekjes van te vormen.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met recept voor deze zachte zoete kaas pannenkoekjes genaamd Syrniki.
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…