Ben je op zoek naar een bijgerecht met spruiten in de hoofdrol? Tijdens de feestdagen zijn deze spruitjes met beurre noisette een favoriet! De Franse ‘bruine botersaus’ hoort eigenlijk een ere vermelding te krijgen maar het smaak zo fantastisch lekker met de kleine groene kooltjes.
Beurre Noisette is letterlijk vertaald ‘noten boter’. Je verwarmt voor deze klassieke saus een portie roomboter, net zo lang tot de melk bestanddelen bezinken en bruin beginnen te kleuren. Dat is het moment dat er namelijk een heerlijke ‘hazelnoten’ geur vrijkomt en die is perfect voor bij winterse groenten en vis recepten! Ik combineer deze gebruinde boter dan ook heerlijk met spruitjes om er een luxe kerst bijgerecht van te maken. Heb jij wel eens ‘beurre noisette‘ gemaakt?
Spruitjes zijn een echter wintergroente en wij zijn er dol op! Je vind dan ook nog meer recepten met spruitjes terug op de website. Dat wordt dus niet alleen lekker genieten van deze spruitjes met beurre noisette saus, maar ook een geroosterde spruitjes salade met zoete aardappel. En wat dacht je van deze spruitjes soep met kastanje champigons? Daarnaast maakte onze Nanda ook een gnocchischotel met spruitjes om van te genieten. Maar kan ik jullie dit recept voor geroosterde spruitjes met citroen en kaas ook zeker niet onthouden. Geniet dus heerlijk van spruiten!
Dit is een bijgerecht met spruiten in de hoofdrol. Tijdens de feestdagen zijn deze spruitjes met beurre noisette een favoriet! De Franse ‘bruine botersaus’ hoort eigenlijk een ere vermelding te krijgen maar het smaak zo fantastisch lekker met de kleine groene kooltjes.
Eet smakelijkj! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor spruitjes met beurre noisette wilt gaan maken.
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…