Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Ik maakte deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien. Alleen nog een cappuccino erbij en het feest kan beginnen!

Poffertjes met Speculoos pasta maken

Poffertjes maken is niet moeilijk, je dient alleen over een poffertjes bakplaat te beschikken. Het basis beslag voor poffertjes is heel eenvoudig en bestaat vaak uit ingrediënten die je toch wel in huis hebt. Maar de echte liefhebbers gaan natuurlijk lekker variëren met diverse smaakmakers en toppings. Mijn kids zijn dol op Lotus Speculoos koekjes en de gelijknamige speculoospasta als broodbeleg. Dus bedacht ik een lekker ontbijt recept voor Speculoos Poffertjes met speculoos pasta en aardbeien. Deze wil jij vast ook proeven!

Wil je nog meer recepten bekijken die typisch Hollands zijn? Neem dan een kijkje in dit Nederlands Weekmenu. Die is namelijk om van te smullen!

Nog meer Hollandse poffertjes recepten

Als je eenmaal het basisrecept voor poffertjes bakken onder de knie hebt dan wil je misschien nog veel meer variëren met deze Hollandse lekkernij? Dit (winterse) recept voor poffertjes met gesuikerde appel en rozijnen zijn bij ons thuis ook grote favoriet! Wist je overigens dat je ook heel simpele glutenvrije poffertjes met banaan kunt maken? Erg handig en lekker als je nog een stel overrijpe bananen in de fruitschaal hebt liggen. Daarnaast kun je poffertjes ook een tikkeltje hartig als lunch serveren zoals bij deze oranje poffertjes met pompoen. En binnenkort komt er ook nog een heerlijk recept voor Oreo Poffertjes op de website dus geniet van als die Hollandse poffertjes recepten op deze site! Ook lekker: deze havermout baked oats met Speculoos!


Heb je deze al in huis?



Print

Recept: Speculoos Poffertjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Maak eens deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien, Lotus biscuits en warme speculoospasta. Dat wordt smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: voor 2 personen
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram (patent)bloem
  • 1 el vanille suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 225 ml volle melk
  • 20 gram roomboter, gesmolten
  • (zonnebloem)olie, voor het bakken

Toppings:

  • Lotus Speculoos biscuits,
  • Speculoos pasta
  • aardbeien

Instructions

  1. Doe de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, speculaaskruiden en zout in een kom. Kluts het ei met de melk en giet samen bij de bloem. Klop met een garde tot een glad beslag. Roer tot slot de gesmolten boter er doorheen. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit.
  2. Verwarm vervolgens de poffertjespan op middelhoog vuur. Gebruik een bakkwastje om de holtes van de pan in te vetten met een beetje plantaardige olie. Schenk vervolgens elke holte vol met het poffertjes beslag. Wacht 1 – 2 minuten tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Gebruik twee houten prikkers om alle poffertjes om te draaien. Bak de andere kant ook goudbruin en schep daarna de poffertjes uit de pan. Vet daarna de vorm op nieuw in met olie en ga zo door tot al het beslag op is.
  3. Schep de speculoospasta in een kommetje en smelt (steeds per 10 seconden) in de magnetron. Lepel de warme pasta over je bord met poffertjes. Verkruimel naar wens Speculooskoekjes en bestrooi hiermee de speculoospoffertjes. Serveer met verse aardbeien.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit basisrecept poffertjes bakken. Enjoy!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van bol. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

15x Zomerse taart met fruit

De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…

16 uur ago

Franse uiensoep

Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…

3 dagen ago

JAPAN Weekmenu

Deze zomervakantie neem ik je mee naar de andere kant van de wereld! Deze week…

5 dagen ago

5x Hotdogs recepten (video)

Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…

1 week ago

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

1 week ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

2 weken ago