Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Ik maakte deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien. Alleen nog een cappuccino erbij en het feest kan beginnen!

Poffertjes met Speculoos pasta maken

Poffertjes maken is niet moeilijk, je dient alleen over een poffertjes bakplaat te beschikken. Het basis beslag voor poffertjes is heel eenvoudig en bestaat vaak uit ingrediënten die je toch wel in huis hebt. Maar de echte liefhebbers gaan natuurlijk lekker variëren met diverse smaakmakers en toppings. Mijn kids zijn dol op Lotus Speculoos koekjes en de gelijknamige speculoospasta als broodbeleg. Dus bedacht ik een lekker ontbijt recept voor Speculoos Poffertjes met speculoos pasta en aardbeien. Deze wil jij vast ook proeven!

Wil je nog meer recepten bekijken die typisch Hollands zijn? Neem dan een kijkje in dit Nederlands Weekmenu. Die is namelijk om van te smullen!

Nog meer Hollandse poffertjes recepten

Als je eenmaal het basisrecept voor poffertjes bakken onder de knie hebt dan wil je misschien nog veel meer variëren met deze Hollandse lekkernij? Dit (winterse) recept voor poffertjes met gesuikerde appel en rozijnen zijn bij ons thuis ook grote favoriet! Wist je overigens dat je ook heel simpele glutenvrije poffertjes met banaan kunt maken? Erg handig en lekker als je nog een stel overrijpe bananen in de fruitschaal hebt liggen. Daarnaast kun je poffertjes ook een tikkeltje hartig als lunch serveren zoals bij deze oranje poffertjes met pompoen. En binnenkort komt er ook nog een heerlijk recept voor Oreo Poffertjes op de website dus geniet van als die Hollandse poffertjes recepten op deze site! Ook lekker: deze havermout baked oats met Speculoos!


Heb je deze al in huis?



Print

Recept: Speculoos Poffertjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Maak eens deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien, Lotus biscuits en warme speculoospasta. Dat wordt smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: voor 2 personen
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram (patent)bloem
  • 1 el vanille suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 225 ml volle melk
  • 20 gram roomboter, gesmolten
  • (zonnebloem)olie, voor het bakken

Toppings:

  • Lotus Speculoos biscuits,
  • Speculoos pasta
  • aardbeien

Instructions

  1. Doe de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, speculaaskruiden en zout in een kom. Kluts het ei met de melk en giet samen bij de bloem. Klop met een garde tot een glad beslag. Roer tot slot de gesmolten boter er doorheen. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit.
  2. Verwarm vervolgens de poffertjespan op middelhoog vuur. Gebruik een bakkwastje om de holtes van de pan in te vetten met een beetje plantaardige olie. Schenk vervolgens elke holte vol met het poffertjes beslag. Wacht 1 – 2 minuten tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Gebruik twee houten prikkers om alle poffertjes om te draaien. Bak de andere kant ook goudbruin en schep daarna de poffertjes uit de pan. Vet daarna de vorm op nieuw in met olie en ga zo door tot al het beslag op is.
  3. Schep de speculoospasta in een kommetje en smelt (steeds per 10 seconden) in de magnetron. Lepel de warme pasta over je bord met poffertjes. Verkruimel naar wens Speculooskoekjes en bestrooi hiermee de speculoospoffertjes. Serveer met verse aardbeien.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit basisrecept poffertjes bakken. Enjoy!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van bol. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Noten Granola met kokos (video)

Ben je nog op zoek naar een glutenvrij, graanvrij of lowcarbs alternatief voor muesli? Maak…

2 dagen ago

Mediterraanse Traybake met Orzo en Worst

Wil je het zelf lekker makkelijk maken voor het diner? Een pasta maaltiBen jij al…

4 dagen ago

Vegetarische pizza quesadillas

Deze vegetarische pizza quesadillas wil je proeven, Meatless Monday of niet! Heel gezond zijn ze niet, want…

6 dagen ago

Deense aardappelsalade met makreel

Op zoek naar een lekker recept met gerookte makreel? Met deze voorgegaarde vissoort zet je…

1 week ago

10x Recepten met Kokos (zoet en hartig)

Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…

2 weken ago

Gegrilde little gem met Gorgonzola en zomerfruit

Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little…

2 weken ago