Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Ik maakte deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien. Alleen nog een cappuccino erbij en het feest kan beginnen!
Poffertjes maken is niet moeilijk, je dient alleen over een poffertjes bakplaat te beschikken. Het basis beslag voor poffertjes is heel eenvoudig en bestaat vaak uit ingrediënten die je toch wel in huis hebt. Maar de echte liefhebbers gaan natuurlijk lekker variëren met diverse smaakmakers en toppings. Mijn kids zijn dol op Lotus Speculoos koekjes en de gelijknamige speculoospasta als broodbeleg. Dus bedacht ik een lekker ontbijt recept voor Speculoos Poffertjes met speculoos pasta en aardbeien. Deze wil jij vast ook proeven!
Wil je nog meer recepten bekijken die typisch Hollands zijn? Neem dan een kijkje in dit Nederlands Weekmenu. Die is namelijk om van te smullen!
Als je eenmaal het basisrecept voor poffertjes bakken onder de knie hebt dan wil je misschien nog veel meer variëren met deze Hollandse lekkernij? Dit (winterse) recept voor poffertjes met gesuikerde appel en rozijnen zijn bij ons thuis ook grote favoriet! Wist je overigens dat je ook heel simpele glutenvrije poffertjes met banaan kunt maken? Erg handig en lekker als je nog een stel overrijpe bananen in de fruitschaal hebt liggen. Daarnaast kun je poffertjes ook een tikkeltje hartig als lunch serveren zoals bij deze oranje poffertjes met pompoen. En binnenkort komt er ook nog een heerlijk recept voor Oreo Poffertjes op de website dus geniet van als die Hollandse poffertjes recepten op deze site! Ook lekker: deze havermout baked oats met Speculoos!
Heb je deze al in huis?
Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Maak eens deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien, Lotus biscuits en warme speculoospasta. Dat wordt smullen!
Toppings:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit basisrecept poffertjes bakken. Enjoy!
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…