Pasta Recepten

Spaghetti vongole (pasta met zeevruchten)

Tijdens de feestdagen denk je misschien niet zo gauw aan een pasta gerecht serveren. Maar deze Spaghetti Vongole oftwel pasta met zeevruchten is zo’n bijzondere en luxe combinatie, dat hij tijdens het kerstdiner prima op tafel zal schitteren!

Spaghetti Vongole is mijn ultieme favoriete pasta

Dit is een verrassend pasta gerecht wat geliefd is bij velen. Spaghetti Vongole is mijn ultieme favoriete pasta recept! Nieuwsgierig naar meer pasta of andere gerechten met een frisse touch? Ga dan naar mijn website the Lemon Kitchen. Betty mag zelf helaas geen schaal- en schelpdieren eten, daarom vind ik het super leuk om dit recept met jullie te mogen delen. Life is sharing! Spaghetti vongole met citroen is een klassiek Italiaans recept met een frisse touch.

Wat zijn vongole?

Vongole zijn kleine schelpdiertjes dat met name rond het Middellandse Zeegebied en vooral in Italië veel wordt gegeten. Vongole, of venusschelpen hebben een bijzonder lekkere smaak en zijn heerlijk met pasta. Maar kokkeltjes lijken er ook op. De combinatie van Chardonnay (witte wijn), citroen, verse kruiden en deze schelpjes zijn samen hemels en maken een verbluffende pasta vongole.

ps. wist je dat er zelfs een pasta bestaat gemaakt van zeewier? Speciaal voor diegene die geen genoegen kunnen krijgen van een zilte smaak. Check hier een recept voor zeewierpasta met pittige kip.

Print

Recept: Spaghetti vongole (pasta met zeevruchten)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dol op pasta met zeevruchten? Maak dan deze frisse spaghetti vongole met witte wijn en citroen! Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken!

Ingredients

  • 200 gram spaghetti pasta
  • 500 gram verse vongole en anders kokkels (te halen/bestellen bij een visboer)
  • 1 biologische citroen
  • 2 sjalotjes
  • 2 el. roomboter
  • 2 wortels
  • verse peterselie
  • volle witte wijn, bijv. Chardonnay

Extra

  • Handrasp of zesteur
  • Kookpan en bakpan

Instructions

  1. Was als eerste de vongole met goed koud water af, er kan namelijk wat zand op zitten. Zijn er kapotte schelpen? Gooi deze dan weg. Zet water op het vuur met een druppeltje olijfolie en voeg hier de spaghetti aan toe en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar.
  2. Zet vervolgens een bakpan op het vuur en voeg hier wat roomboter of olijfolie aan toe. Snijd de sjalotjes en wortel in dunne ringetjes en voeg dit toe aan een verwarmde pan. Voeg vervolgens de vongole, met wat verse peterselie aan de pan toe en rasp daarna wat zest van de biologische citroen er overheen.
  3. Schep vervolgens het geheel even rustig door de pan en laat even zachtjes sudderen. Zodra de venusschelpen open gaan staan blus je het geheel af met wat witte wijn naar smaak (1/2 glas is aangeraden).
  4. Giet als laatste de beetgare pasta af en voeg deze toe aan de venusschelpen en voeg naar smaak nog wat verse peterselie en citroenrasp toe. Roer het geheel, breng op smaak met zout en peper en laat even een paar minuten in de pasta trekken. Nu is je hemelse spaghetti vongole klaar!
Jadis Schreuder

Mijn naam is Jadis Schreuder, ik ben eigenaresse van The Lemon Kitchen. Dit is een website met eigen recepten, Foodstyling en Foodfotografie. Een jong bedrijf waar een fris element, kwaliteit en smaak centraal staan. Citroen is mijn lieveling ingredient! Grootste passie voor koken, uit eten gaan en proeven.

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago