Tijdens de feestdagen denk je misschien niet zo gauw aan een pasta gerecht serveren. Maar deze Spaghetti Vongole oftwel pasta met zeevruchten is zo’n bijzondere en luxe combinatie, dat hij tijdens het kerstdiner prima op tafel zal schitteren!
Dit is een verrassend pasta gerecht wat geliefd is bij velen. Spaghetti Vongole is mijn ultieme favoriete pasta recept! Nieuwsgierig naar meer pasta of andere gerechten met een frisse touch? Ga dan naar mijn website the Lemon Kitchen. Betty mag zelf helaas geen schaal- en schelpdieren eten, daarom vind ik het super leuk om dit recept met jullie te mogen delen. Life is sharing! Spaghetti vongole met citroen is een klassiek Italiaans recept met een frisse touch.
Vongole zijn kleine schelpdiertjes dat met name rond het Middellandse Zeegebied en vooral in Italië veel wordt gegeten. Vongole, of venusschelpen hebben een bijzonder lekkere smaak en zijn heerlijk met pasta. Maar kokkeltjes lijken er ook op. De combinatie van Chardonnay (witte wijn), citroen, verse kruiden en deze schelpjes zijn samen hemels en maken een verbluffende pasta vongole.
ps. wist je dat er zelfs een pasta bestaat gemaakt van zeewier? Speciaal voor diegene die geen genoegen kunnen krijgen van een zilte smaak. Check hier een recept voor zeewierpasta met pittige kip.
PrintDol op pasta met zeevruchten? Maak dan deze frisse spaghetti vongole met witte wijn en citroen! Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken!
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…