Deze zomer gaan wij massaal aan de smoothie bowls! Niet alleen verkoelend lekker, maar deze smoothie bowl met kiwi en avocado ziet er ook nog eens lekker kleurrijk uit!

Met bevroren fruit maak je heel eenvoudig een flinke kom met goede vitaminen en bouwstoffen om je dag mee door te komen. Deze groene smoothie bowl met kiwi is slechts het begin van een gezonde zomer!

Wat is een smoothie bowl

Ik geloof dat menigeen onder ons wel eens de dag begint met een gezonde smoothie? Het is namelijk de ideale manier om aan die 2 stuks fruit en vezels te komen. Maar naast de drinkbare smoothies kun je deze zomer lekker gaan genieten van een verkoelende smoothie bowl met kiwi bijvoorbeeld.

Een smoothie bowl heeft een wat dikkere consistentie als een normale smoothie en deze lepel je dus eenvoudig op. Je maakt een smoothie bowl het beste met bevroren fruit (o.a. bananen) en wat plantaardige melk, yoghurt of water/ijs. Niet alleen krijg je een hele romige fruit bowl, maar lijkt het meer op een soft serve ijsje met fruit. Heerlijk om even mee af te koelen na een broeierige zomerse nacht. Voor de nodige inspiratie zul je de komende maand diverse, vrolijk gekleurde, smoothie bowls op de blog voorbij zien komen. Maar vandaag zetten we eerst een supergezonde smootie bowl met kiwi en avocado in het zonnetje!

Gezonde vetten en zuren

Avocado’s bevatten namelijk een goede portie omega 3 vetzuren. Het is belangrijk om elke dag voldoende goede vetzuren binnen te krijgen. Daarnaast zitten kiwi’s boordevol vitamine C, zelfs nog wel meer als een sinaasappel. En wist je trouwens dat de kiwi ‘gold’ speciaal gekweekt worden voor diegenen met een ‘normale’ groene kiwi allergie? Het valt in ieder geval te proberen, want het zou zonder zijn als je deze geweldige fruitsoort anders zou laten liggen.  Het gebruik van kiwi ‘gold’ heeft echter ook invloed op die mooie groene kleur van deze smoothie bowl. Maar, als je een beetje spirulina of tarwegras poeder aan het recept toevoegd, dan krijg je een super groen resultaat. En ook nog eens een portie superfoods binnen! Spirulina helpt je namelijk je bloed te zuiveren en kan helpen om bepaalde allergische reactie te verminderen. Ik gebruik het al een 1/2 jaar ter verlichting van hooikoorts verschijnselen.

Print

SMoothie Bowl met kiwi en avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1-2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

 

  • 2 kiwi (Gold),
  • 1 (bevroren) banaan, in stukjes,
  • 1 kleine (bevroren) avocado, in stukjes,
  • 100 ml amandelmelk,
  • 1/2 theelepel spirulina of tarwegras poeder.

Goede toppings zijn: Chiazaad, incabessen, gojibessen, gepofte quinoa, stukjes kiwi of banaan.

 

 

Instructions

  1. Snijd de kiwi’s doormidden en lepel deze uit de schil. Stop in een blender of keukenmachine met de banaan, avocado en amandelmelk.
  2. Voeg de spirulina of tarwegras toe en blender helemaal glad tot een dikke, romige smoothie. Mocht je blender een ‘crushed ice’ functie hebben, zou ik je adviseren deze optie te gebruiken bij bevroren producten.
  3. Schep de smoothie in een kom en serveer direct. Garneer de smoothie bowl met kiwi met bijvoorbeeld wat chiazaad, gojibessen en wat extra schijfjes kiwi.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik heb de smoothie bowl eigenlijk nog maar net ontdekt maar ben helemaal hooked! Deze lijkt me ook lekker, en erg gezond!

  • Ziet er lekker, maar ook nog eens super vrolijk uit! Een goed begin van de dag!

Recent Posts

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

22 uur ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

2 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

4 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

7 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

1 week ago